hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'den atık jilet toplama kampanyası

    Kepezden atık jilet toplama kampanyası
    expand

    Kepez'den atık jilet toplama kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, AESOB ve Berberler Odası işbirliğiyle, atık jiletlerin çöpe atılmaması ve bir kutu içerisinde toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için 'Atık Jilet Toplama Kampanyası' projesini hayata geçirdi.
    Kepez Belediyesi, atık jilet toplama kampanyası başlattı. AESOB ve Berberler Odası işbirliğiyle başlatılan kampanyanın tanıtımını Kültür Mahallesi'ndeki bir berber salonunda yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sağlık açısından önem arz eden, hem de sıfır atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına katkı sağlayacak proje hakkında bilgi verdi. Pandemi sürecinde güzel çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Hem erkek berberleri, hem bayan kuaförleri bunun yanında güzellik merkezleri belediyemiz tarafından pandemi süresince haftada bir defa dezenfekte edilen önemli sosyal merkezlerdi. İşte bu sosyal merkezlerde hem vatandaşlarımız sağlıklı ve rahat bir biçimde hizmet alabilsinler, hem de burada çalışan meslek erbabımız berberlerimiz, kuaförlerimiz mesleklerini bu zor günlerde daha rahat yapabilsinler, diye özel bir çalışmaya dikkat ettik, özen gösterdik" dedi.
    HEMŞEHRİLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA HİZMET ALABİLİR
    Belediyenin mobil dezenfekte ekiplerinin pandemi süresince bu salonların tamamını haftada bir kez dezenfekte etmeye devam edeceğini belirten Tütüncü, “Bütün hemşehrilerimiz berberlere, kuaförlere, güzellik merkezlerine gönül rahatlığı ile gelebilirler ve buradan hizmet alabilirler. Çünkü biz berberlerimizle, esnafımızla, kuaförlerimizle birlikte muhteşem işbirliği içersinde Türkiye'de çok az belediyenin sürdürdüğü bir çalışmayı sürekliliği olan bir dezenfeksiyon çalışmasını berberler de, kuaförler de ve güzellik merkezlerinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
    ATIK JİLET KUTULARI, BERBER TEZGAHLARINDA
    Kepez Belediyesi olarak, dezenfeksiyon çalışmalarına bir yeni çalışmayı daha eklediklerini belirten Başkan Tütüncü, “Berber tezgahı üzerine 'Atık jilet kutuları' yerleştiriyoruz. Jilet kutuları ile birlikte aslında bir yandan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uyguladığı 'Sıfır Atık Projesi'ne ciddi destek verirken, diğer yandan da korona ile mücadele günlerinde ayrı bir hijyen sağlamış oluyoruz. Çünkü artık berberlerimizin kullandığı jiletler herhangi bir biçimde bir başka yerlerde birikmeyeceği ve toplanmayacağı için tek bir noktada ve kontrollü bir biçimde hijyenik olan bu kutularda biriktirilecek. Bu çalışmamız hijyen açısından büyük önem taşırken, beraberinde de sıfır atık projesine böylelikle destek vermiş olacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow