hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'den kent hafızasına katkı

    Kepezden kent hafızasına katkı
    expand

    Kepez'den kent hafızasına katkı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hatıralarını yaşatmak amacıyla Adalet Partisi Antalya Milletvekilleri Galip Kaya, Hasan Fehmi Boztepe ile Cumhuriyet Senatosu Antalya Senatörü Mehmet Pırıltı'nın isimlerini ilçedeki üç önemli caddeye verdiklerini anımsatarak, “Caddelerden gelip geçenler bu üç ismin kim olduğunu anlayacak ve onları hatırlayacak" dedi.

    Kepez Belediye Meclisi, geçtiğimiz aylarda aldığı bir kararla, TBMM'de Antalya'yı temsil etmiş Hasan Fehmi Boztepe, Galip Kaya ile Cumhuriyet Senatosu Antalya Senatörü Mehmet Pırıltı'nın isimlerini ilçedeki üç önemli caddeye vermişti. Aramızdan ayrılan üç önemli şahsiyetin tanıtımlarını içeren kitabeleri de isimlerinin verildiği caddelere yerleştirildi.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür Mahallesi'nde 3816 Sokak'ta hatırası yaşatılan Galip Kaya'nın isim kitabesinde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada, “Antalya'mıza, ülkemize, milletvekili ya da senatör olarak hizmet etmiş ve aramızdan ayrılmış olan büyüklerimizin hatırasını yaşatmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri" dedi.

    İSİMLER HANGİ CADDELERE VERİLDİ

    Adalet Partisi'nden (AP) 12 ve 13'üncü dönemlerde (1961-1969) Antalya Milletvekilliği yapan Manavgat doğumlu Dr. Hasan Fehmi Boztepe'nin ismi Beşkonaklılar Mahallesi'ndeki 4416 Sokak'a, Adalet Partisi'nden 1977-1980 yılları arasında 16. dönem milletvekili olarak görev yapan Korkuteli doğumlu Galip Kaya'nın ismi ise Kültür Mahallesi'nde 3816 Sokak'a, Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyeliği (7 Haziran 1964 - 14 Ekim 1973) yapan Mehmet Pırıltı'nın ismi de Fabrikalar Mahallesi'nde 3049 Sokak'a verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow