hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'den şehir hastanesine can damarı

    Kepezden şehir hastanesine can damarı
    expand

    Kepez'den şehir hastanesine can damarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA  - KEPEZ Belediyesi, şehir hastanesinin yapılacağı Masa Dağı ile Antalya Bulvarı arasında 35 metre genişliğinde bir cadde açıyor. Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi adı verilen yolun açılan bölümüne sathi asfalt döküldü.
    Kepez Belediyesi, şehir içi ulaşımını rahatlatan ve bölgesine değer kazandıran büyük caddeler açmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Masa Dağı'nın batı yakasındaki Duacı Yolu ile Antalya Bulvarı arasında 3044 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde bir yol inşa ediyor. Kepez Belediye Meclisi'nce, 'Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi' ismi verilen yol, Çankaya, Göçerler ve Fatih mahallelerine değer kazandıracak. Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi, Sağlık Bakanlığı'nın, Göçerler Mahallesi'ne yapmayı planladığı 1000 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi ulaşım için de can damarı bir yol olacak.
    Fen İşleri Müdürlüğü, caddenin Duacı Yolu'ndan Fatih Mahallesi sınırına kadar olan 781 metrelik bölümünün yapımını tamamladı. Müdürlük yetkilileri, yolun kalan bölümünün yapımı 2021 yılı içerisinde tamamlayacaklarını ifade etti. Yol güzergahı üzerinde bulunan gecekondular ise belediye meclisi kararıyla en yakın bölgeden arsa tapusu verilerek, tahliye ediliyor. Caddenin geçeceği alanlardaki zeytin ağaçları da köklerinden sökülerek, parklara ve bulvarların çevresine dikiliyor. Fen İşleri Müdürlüğü, caddenin açılan bölümüne geçici olarak sathi asfalt döktü. Yolun alt yapısının sağlam hale gelmesinden sonra ise cadde sıcak asfaltla kaplanacak.
    TÜTÜNCÜ YOL DENETİMİNDE
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bürokratlarıyla Antalya Şehir Hastanesi'ne ulaşımda can damarı olacak yolda incelemelerde bulundu. Yolun yapımıyla ilgili bürokratlarından bilgi alan Başkan Tütüncü, asfalt çalışmasını yapan Fen İşleri personeline kolaylıklar diledi ve onlarla günün anısına fotoğraf çekildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow