hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'e bir sayfiye mahallesi daha geliyor

    Kepeze bir sayfiye mahallesi daha geliyor
    expand

    Kepez'e bir sayfiye mahallesi daha geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KENT merkezinin en önemli sayfiye yeri Duacı'ya ev sahipliği yapan Kepez ilçesinde, yeni bir sayfiye yerleşim yeri daha kuruluyor. Kepez Belediye Başkanı Başkan Hakan Tütüncü, “Pandemi sonrasının Antalya'sını inşa ediyoruz" dedi.

    Kepez Belediyesi, pandeminin kısıtlayıcı şartlarından ve şehrin boğucu ortamından sıkılanlara istedikleri doğal yaşam alanlarını oluşturuyor. Bu kapsamda birçok kırsal yerleşim yeri bulunan Kepez ilçesinde, yatay mimaride bahçeli evlerin olacağı yeni bir mahalle inşa ediliyor. Duacı Mahallesi gibi sayfiye yeri kimliği kazanacak olan yerleşim yeri, Varsak Aktoprak Mahallesi'ne bağlı Kındıra bölgesinde, 417 dönümlük alana kuruluyor.

    KINDIRA'NIN YOLLARI AÇILIYOR

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde bölgede mülkiyeti bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek, taleplerini dinledi. Fen İşleri Müdürlüğü yol yapım ekipleri, toplantının ertesi günü Kındıra'nın alt yapı hizmetlerinin yapılabilmesi için mevcut imar planına uygun olarak ana arter yollarını açmaya başladı. Yolların açılmasından sonra ise bölgenin kanalizasyon, içme suyu, elektrik ve internet gibi alt yapı çalışmalarına geçilecek.

    'GELECEĞİN ANTALYA'SINI İNŞA EDİYORUZ'

    Başkan Tütüncü, pandemi sonrasının Antalya'sını, Kepez'ini inşa etmek için önemli bir gayretin içerisinde olduklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Varsak Kındıra bölgesi, uzun yıllardır hemşehrilerimizin yatırım amaçlı arsa satın aldıkları ve günün birinde burada bir kırsal yaşantı kurmayı niyet ettikleri bir yer. Pandemi şartlarından ve şehrin o boğucu ortamından sıkılan hemşehrilerimiz, Kındıra'daki arazilerinde yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Kepez Belediyesi olarak biz de Kındıralı hemşehrilerimizin sağlıklı, huzurlu bir ortamda, bahçeli evlerini yapabilecekleri imarlı ortamı hazırlıyoruz. Bu kapsamda bölgenin imar yollarını açıyor ve alt yapı çalışmalarını tamamlıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow