hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'e kanser tarama Tır'ı

    Kepeze kanser tarama Tırı
    expand

    Kepez'e kanser tarama Tır'ı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından oluşturulan kanser tarama Tırı, törenle hizmete girdi. Sağlık taraması startının da verildiği törende, Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla 500 pembe balon gökyüzüne uçuruldu.
    Kepez Belediyesi tarafından hazırlanan 'kanser tarama Tırı', 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayında törenle hizmete girdi. Sağlık taraması startının da verildiği törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.  Kanser tarama Tırının hizmete kazandırılması töreninde konuşan Başkan Tütüncü, çok değerli bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Başımızın tacı, gönüllerimizin ilacı bütün hanımefendilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
    Meme kanseri farkındalık ayında çok anlamlı bir çalışmayı Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Antalya'ya armağan ettiklerini belirten Hakan Tütüncü, "Güçlü bir toplum yapısına erişmeyi, ulaşmayı hedefliyorsak, önceliğimiz hanımefendiler olmalı. Hizmetlerin en güzelini onlara vermeliyiz" diye konuştu.
    Başkan Tütüncü, “Kanser tarama Tırı' bizim seçim vaatlerimiz arasındaydı. İstediğimiz yere götürebileceğimiz Kanser Tarama Merkezi'ne sahip olduk. Biz bu çalışmayı yaparken, sadece Kepez'den değil, çevre ilçelerimizden de talepler oluştu. Bu taleplerden mutlu olduk. Çünkü erken teşhis ve erken tanı için çok önemli bir hizmeti kadınlarımızın ayağına götüreceğiz" dedi.
    Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Kepez'in sağlık hizmet çalışmalarını fikirleriyle besleyen doktor eşi Ayşe Tütüncü'ye de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
    BAKANLIK GENİŞ ÇAPLI TARAMALAR YAPIYOR
    İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de "Bakanlığımızca özellikle kanser taramaları konusunda ülkemizde geniş çaplı faaliyetler yürütülmektedir. Burada önemli olan vatandaşlarımızın verilen bu hizmetlere katılıyor olmasıdır. Maalesef bu alanlarda başarı sağlanamıyor" dedi.
    Sağlık Bakanlığı'nın 4 adet kanser tarama Tırı olduğunu, bunun tüm illeri dolaştığını belirten Ünal Hülür, Kepez Belediyesi işbirliğiyle Antalya'ya kalıcı bir kanser tarama Tırı kazandırılmasının ise çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Kanser tarama Tırlarındaki mamografi cihazlarınca çekilen filmlerin görüntüsünün anında Ankara'ya gönderildiğini, sonucun anında Tırda görev yapan sağlık personeline geldiğini belirten Ünal Hülür, bu sistemle hastanın takibinin yapıldığını söyledi. Antalya'da kanser tarama oranlarının yüzde 38'lerde olduğunu da belirten Ünal Hülür, bu oranın Kanser Tarama Tırı ile yüzde 50'ler seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini dile getirdi.
    Sağlık Bakanlığı'nın 4 pembe renkli prensesi (kanser tarama Tırı) olduğunu ifade eden Dr. Hülür, "Antalya'daki kanser tarama Tırı ise turkuaz. Bakanlığımızın bir de prensi oldu. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    500 PEMBE BALON
    Konuşmaların ardından meme kanserine farkındalık için 500 pembe balon gökyüzüne bırakıldı. Sağlık taramalarının da startının verildiği törenin ardın, çok sayıda kadın kanser tarama Tırındaki ücretsiz sağlık taramasından geçti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow