hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'e portakallı cadde

    Kepeze portakallı cadde
    expand

    Kepez'e portakallı cadde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, yeşil seferberliği kapsamında sıcak asfalt çalışmasını tamamladığı Ayanoğlu Mahallesi'ndeki Tansu Çiller Caddesi'nin refüjüne portakal ağacı fidanı dikti.

    Kepez Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladığı caddeleri, Antalya'ya özgü portakal ağacı ile güzelleştiriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başlattığı yeşil seferberliği kapsamında caddelerin refüjlerine portakal ve zeytin ağacı fidanı dikiliyor. Portakal ağacı fidanı dikiminin gerçekleştiği caddelerden biri de Ayanoğlu Mahallesi'ndeki Tansu Çiller Caddesi oldu. Varsak bölgesinde yer alan bu cadde, Başkan Hakan Tütüncü'nün birinci döneminde çift şeritli yol haline getirilmişti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, caddenin 8 metre olan genişliğini, 20 metreye çıkarmıştı. Yolun taban zeminin sıkışması için cadde ilk olarak sathi asfaltla kaplanmıştı.

    Fen İşleri ekipleri, yol tabanının sağlam hale gelmesi ve kanalizasyon alt yapısının tamamlanmasından sonra bu yıl içerisinde Tansu Çiller Caddesi'nde asfalt çalışması gerçekleştirdi. 1450 metre uzunluğundaki caddeye, 5 bin ton sıcak asfalt döküldü. Asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından caddenin refüjüne portakal ağacı fidanlarının dikimine başlandı. Caddeye 47 adet portakal fidanı dikilecek. Yol çizgilerinin çizilmesiyle birlikte caddedeki alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow