hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in Cemil Meriç Kitaplığı ödüllendirildi

    Kepezin Cemil Meriç Kitaplığı ödüllendirildi
    expand

    Kepez'in Cemil Meriç Kitaplığı ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye dönüştürdüğü 'Cemil Meriç Kitaplığı' ile 'süreklilik ödülü' aldı.

    Antalya Dokuma İplik Fabrikası'nı halkın kullanımına kazandıran Kepez Belediyesi, bir zamanlar fabrikaya enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye çevirdiği 'Cemil Meriç Kitaplığı' projesiyle bir ödülün daha sahibi oldu. Tarihi ve kültürel mirası koruyan belediyelerin ödüllendirildiği, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması'nda dereceye girenler, İstanbul'da bir otelde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Tarihi ve kültürel mirası koruyan belediyelerin ödüllendirildiği yarışmanın sonuçları internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. Bu yıl 39 belediyeden 67 projenin katıldığı yarışmada, 1 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama, 8 süreklilik ve 13 başarı ödülü verildi.

    Kültür ve sanat adası haline getirdikleri Dokuma Park'ta yer alan bir projenin daha ödüllendirilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Çok önemli bir kültür sanat yuvası haline gelecek özel bir mekanı Antalyalılarla elbirliği içerisinde oluşturuyoruz. Biz projenin tasarımını yaptık, binanın hazırlanmasını üstlendik, ama içerisindeki kitap koleksiyonunu da Antalyalı kitap kurtlarıyla, kitap tutkunlarıyla birlikte yapıyoruz. Dokuma Fabrikası'nın içerisindeki her bir bina yeniden işlevlendirilerek, değerlendiriliyor. Bunlardan bir tanesi de trafo binasıydı. Yıllarca Dokuma Fabrikasına enerji sağlamış trafo binası şimdi yeni dönemde, önümüzdeki süreçte kitap kurtlarını misafir edecek, gelecek kuşaklara bilgi aktarımında bulunacak. Dolayısıyla şehri aydınlatan önemli noktalardan birisi olacak. Okumak ve öğrenmek hepimize çok iyi yakışıyor. İnşallah bu güzel kütüphanede hep birlikte okuyacağız, öğreneceğiz" diye konuştu.

    ÖDÜLÜ PROJE EKİBİM ADINA ALIYORUM

    Kepez Belediyesi'nin birçok ödüle layık görülmesinin sırrını da açıklayan Başkan Tütüncü, “Birçok projemizin ödüle layık görülüyor olması bizi ve projede çalışan arkadaşlarımızı mutlu ediyor. Aslında ödül, bir anlamda motivasyondur. Bizim gibi belediye başkanlarına ödülü halk verir. Ama projelerin ödüllendirilmesi, projede çalışan arkadaşlarımızı memnun ediyor. Bu kadar çok ödüle layık görülmenin altında hiç şüphesiz ki; takım halinde güzel bir çalışma, motive vaziyette işin üzerine eğilme, Antalya'ya, Kepez'e, hemşehrilerimize yeni eserler kazandırma heyecanı veriyor. Ben bu ödülü proje ekibim adını alıyorum. Hayırlı olsun" dedi.

    MÜZE KÜTÜPHANE

    'Cemil Meriç Kitaplığı', bir zamanlar Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan eski trafo binasında iki katlı 900 metrekare büyüklüğündeki binada yer alıyor. Tarihsel ve güncel edebi yapıtları içeren bir müze kütüphane kimliği ile hizmet verecek olan kitaplık, müze kütüphane özelliği ile Türkiye'de, İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır'dan sonra türünün 5'inci örneği olacak. Edebiyatla ilgili yapıtların, hatıraların bulunacağı müzede, eski el yazmaları ve basma eserler de sergilenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow