hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in dezenfekte timi

    Kepezin dezenfekte timi
    expand

    Kepez'in dezenfekte timi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından Kepez Belediyesi'nin önleyici tedbirler kapsamında kurduğu 'Dezenfekte timi' pandemi ile mücadele sürecinde etkin ve başarılı bir çalışma sergiledi.

    Kepez Belediyesi, Türkiye'de koronavirüs salgın vakasının ilk olarak 12 Mart'ta görülmesinin hemen ardından pandemiye karşı bir dizi önleyici tedbir aldı. İlçe sakinlerinin sağlığını korumak için alınan önlemlerden ilki de cadde ve sokakların, kurum ve kuruluşların, parkların, iş yerlerinin, konutların dezenfekte edilmesini sağlayacak olan 'Dezenfekte timi' oldu. Kepez Belediyesi'nin Sağlık İşleri Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi bünyesinde kurulan 16 kişilik dezenfekte ekibi, 12 Mart itibarıyla ilçede dezenfekte edilmeyen tek bir nokta dahi bırakmadı. Kepez sınırları içinde bulunan tüm kamu binaları, muhtarlıklar, eczaneler, aile sağlığı merkezleri, berberler, kuaförler, güzellik salonları, ticari taksi durakları ve araçları, okullar, talep doğrultusunda özel mülkler ve siteler Kepez'in dezenfekte timi tarafından dezenfekte edildi.

    İlçedeki her noktayı dezenfekte ederek steril hale getiren ekip, dezenfekte işlemlerini periyodik olarak sürdürüyor. Kepez Belediyesi, salgın sürecinde birçok önleyici tedbiri de devreye soktu. Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından ilk etapta, acil durum planlarının ve risk analizlerinin güncellemesi yapıldı. 'Dezenfekte timi' ile ilçenin her noktası dezenfekte edilirken, belediye personeline bulaşıcı hastalıklardan korunma konusunda bilgilendirme eğitimleri de verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow