hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in esnafı kira desteğinden memnun

    Kepezin esnafı kira desteğinden memnun
    expand

    Kepez'in esnafı kira desteğinden memnun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin pandemi sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen belediye kiracısı esnafına ikinci kez uyguladığı '3 ay kira muafiyeti', hem Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AESOB) hem de esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı. Başkan Hakan Tütüncü, Aralık ayı itibariyle pandemiyle ilgili kısıtlamaların yeniden başlamasıyla ticari tesislerini işleten 411 esnafa, 2. kez kira desteği müjdesi vermişti.
    Pandemi kısıtlamaları nedeniyle işlerine ara veren belediye kiracısı esnaftan 3 ay kira bedeli alınmayacağını açıklayan Başkan Hakan Tütüncü, faaliyetine devam edenlere ise yüzde 50 kira indirimi yapacaklarını duyurmuştu. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kira desteğiyle ilgili teşekkürleri iletmek amacıyla Tütüncü'yü makamında ziyaret etti.
    ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA RUHUYLA ATLATACAĞIZ
    Başkan Hakan Tütüncü, pademinin Antalya'da görülmeye başladığı andan itibaren esnafın yanında olduklarını söyledi. Tütüncü, belediyenin kiracısı olan esnafa kira almama ve kira indirimi kampanyalarıyla destek verdiklerini, tüm esnafın ise pandemiyle ilgili ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Başkan Tütüncü, "Hiçbir esnafımız endişe etmesin. Biz, onların bizi görmek istedikleri her yerde olacağız. Desteğimize ihtiyaç duydukları her ortamda da esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Bu zor günleri, ulusal bir dayanışma ruhu ile atlatmaya gayret edeceğiz. Esnafımıza başarılar diliyorum. Kepez Belediyesi, her zaman onların yanlarında olmaya devam edecek" dedi.
    AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, Başkan Tütüncü'nün kentte koronavirüs görülmeye başladığı Mart ayından itibaren esnaf ve sanatkârın yanında olduğunu, ilk dönemde belediyenin esnaftan 3 ay kira bedeli almayarak, ekonomik anlamda ciddi bir destek verdiğini söyledi. Başkan Dere, "Kısıtlamaların yeniden başlamasıyla ticari tesislerini işleten esnafa 2'nci kez yardım eli uzattı" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow