hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in Millet Kıraathanesi açıldı

    Kepezin Millet Kıraathanesi açıldı
    expand

    Kepez'in Millet Kıraathanesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet Kıraathanesi' projesi Kepez'de hayat buldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçim vaadi olan Kepez Kent Meydanı içerisindeki 'Millet Kıraathanesi' törenle açıldı.

    Kepez Belediyesi, Yeni Mahalle'deki 47 bin metrekare büyüklüğündeki Kepez Kent Meydanı içerisindeki 180 metrekarelik binayı Millet Kıraathanesi'ne dönüştürdü. Her yaş grubuna, özellikle öğrencilere hizmet verecek olan Kepez Millet Kıraathanesi, törenle açıldı. Kepez Millet Kıraathanesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, millet kıraathanelerinin özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde geliştirilen, yeni bir konsept olduğunu söyledi. Bu konseptin, aslında millet kıraathanelerinin bir kütüphane olduğunu belirten Tütüncü, “Kütüphanenin biraz daha formları değiştirilmiş, biraz daha vatandaşa yakın, biraz daha sıcak oradaki ikramlarla birlikte, her yaş grubuna ve okuma ile öğrenme ile ilgili her beklenti grubuna hitap eden son derece özel nitelikli bir konsept. İşte biz de bu konsepti Kepez'in Kent Meydanı'nda bu güzel mekanda hemşehrilerimize armağan edelim istedik" diye konuştu.

    KEPEZ'E 4 KÜTÜPHANE

    Kütüphanelerle ilgili müjdeleri sıralayan Başkan Tütüncü, “Kepez Belediyesi 2020 yılı içerisinde tam 4 ayrı kütüphaneyi şehrimize kazandırmak için kollarını sıvamış vaziyette. Birincisi şimdi açacağımız 'Millet Kıraathanesi', ikincisi yine okullar bölgesinde çok özel bir konseptle açacağımız 'Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi', üçüncüsü 2020 yılının sonunda açacağımız çok özel bir kütüphane 'Cemil Meriç Kütüphanesi', dördüncüsü de Gülveren'de üniversitenin hemen karşısında kentsel dönüşüm alanı içerisinde adeta devasa bir kültür merkezi de olacak büyük 'Halk Kütüphanesi' projemiz. Birinci kütüphanemizi şimdi açıyoruz. Cem Karaca Gençlik Kütüphanesini de yine çok değerli bir sivil toplum örgütümüzle birlikte güçlerimizi birleştirerek hemşehrilerimize kazandırmış olacağız. İnşallah pek yakında onun da mutluluğunu beraberce yaşıyor olacağız. Cemil Meriç Kütüphanesi ise Antalya'da kütüphaneciliğe, okuma tutkusuna, bambaşka bir boyut kazandıracak önemli bir eserimiz oluyor. Çok özel bir kütüphaneyi de inşallah 2020 yılı içerisinde Cemil Meriç Müze Kütüphanesi'nde, müze kitaplığında hizmete sunmuş olacağız. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor" diye konuştu.

    PİL FABRİKASI'NA MİLLET BAHÇESİ

    Millet Kıraathanesi açılışında diğer müjdeyi de dile getiren Başkan Tütüncü, şöyle dedi:

    “Dokuma Fabrikası ile alakalı yıllardır çok önemli bir mücadelenin içerisindeyiz. Şehir olarak, oranın hatıralarla hafızalarımızda yer edindiği bir süreci, bu şehri paylaşan herkes olarak, omuz omuza vererek, bugünlere getirmeyi başardık. Şimdi içerisinde 10 ayrı müze ve bir tane de Akdeniz Bölgesi'nin ilk ve tek Bilim Merkezini 12 bin 500 metrekare kapalı alan içerisinde TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. İki gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla Kepez'le ilgili çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu son derece anlamlı toplantının gündem konularından birisi de Pil Fabrikası alanına güzel bir 'Millet Bahçesi' kazandırılmasıydı. Çevre ve şehircilik bakanımız konu ile ilgili talimatını bürokratlarına verdi. İnşallah bir fabrikası da şimdi Dokuma ile bütünleşen güzel bir park, güzel bir bahçe, güzel bir Millet Bahçesi olacak. Oranın içerisine de güzel bir kitaplığın ve sürpriz yeni bir müzenin olduğu güzel bir tesis de yine belediyemiz tarafından kazandırılacak."

    Daha sonra söz alan Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek'in konuşmasının ardından Millet Kıraathanesi'nin açılışı gerçekleşti.

    MİLLET KIRAATHANESİ

    Millet Kıraathanesi, çocuk ve gençlere sağlıklı, nezih bir ortamda kitap okuma, ders çalışma imkanı sunacak. Millet Kıraathanesi'nde öğrencilere çay, kahve ve kek gibi ücretsiz ikramlarda bulunulacak. Sadece gençler değil, ilçe sakinleri de çayını ve kahvesini içerken bir yandan da kitap ve günlük gazeteleri okuma imkanı bulacak. Millet Kıraathanesi'nde bilgisayar, internet, günlük ulusal gazeteler, kütüphane, ders çalışma salonu gibi hizmetler halkın kullanımına ücretsiz sunulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow