hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in projeleri ödüle doymuyor

    Kepezin projeleri ödüle doymuyor
    expand

    Kepez'in projeleri ödüle doymuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA)- AKDENİZ Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Kepez Belediyesi, Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde 'Bir Zamanlar Antalya Müzesi', Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde 'Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti' projeleriyle 2 ödülün sahibi oldu.

    Yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi, belediye hizmetlerinin niteliğinin artırılması, kentlilik bilincinin güçlendirilmesi, belediye projelerinin desteklenmesi ve başarılı belediye başkanlarının da teşvik edilmesini sağlayan 5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nın 'EN'leri ödüllendirildi. Bu yıl 14 belediye ve 29 proje başvurusunun yapıldığı yarışmanın ödülleri, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. AKBB'nin 5.Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında Kepez Belediyesi, Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde 'Bir Zamanlar Antalya Müzesi', Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde 'Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti' projeleriyle 2 ödülün sahibi oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bir Zamanlar Antalya Müzesi proje ödülünü Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti' proje ödülünü de Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin elinden aldı.

    FABRİKANIN İDARİ BİNASI, MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

    5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde ödül alan 'Bir Zamanlar Antalya Müzesi', daha öncede Tarihi Kentler Birliğinin 2020 yılı Müze Özendirme Yarışması'nda 'Kent Müzeleri Ödülü'ne de layık görülmüştü. Dokuma İplik Fabrikasını halkın kullanımına kazandıran Kepez Belediyesi, fabrikanın idari binasını da müzeye dönüştürmüştü. Ziyaretçilerin sesli rehber eşliğinde, 8 ayrı dilde gezme imkanı bulduğu Bir Zamanlar Antalya Müzesi'nde 2000 metrekare sergi alanı bulunuyor.

    SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLÜYOR

    Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde 'Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti' Projesi ile ödül alan Kepez Belediyesi, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Evde sağlık hizmeti, yatağa bağımlı, bakıma muhtaç, yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor. Evde diş hekimi, evde berber, evde fizyoterapi gibi yenilikler ekleyerek bu alanda en kapsamlı hizmeti sunan Kepez Belediyesi, 68 mahallede yüzlerce kişiye evde sağlık hizmeti götürüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow