hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı

    Kepezin Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı
    expand

    Kepez'in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Şehit Ali Yılmaz caddesi ve şehidin anıt kitabesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
    Şehit Ali Yılmaz Caddesi ve şehidin anıt kitabesinin açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehidin annesi Aynur Akgün ve babası Mithat Akgün, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü törende yaptığı konuşmada, şehitlerin hatıralarını Kepez'in dört bir yanında yaşatmak, onların hatıralarıyla gelecek kuşaklar arasında güçlü bir bağ kurabilmek için çalıştıklarını, bunun her zaman öncelikleri olduğunu söyledi.
    YAPILAN HİZMETLER BÖLGEYİ HAREKETLENDİRDİ
    Şehit Ali Yılmaz Caddesi'nin bulunduğu Yenidoğan Mahallesi'nin değişimi ve dönüşümü hakkında da bilgi veren Başkan Hakan Tütüncü, "Bu mahalle 2009 yılından sonra çok hızlı bir değişim ve gelişime uğradı. Bir tarafta Yenidoğan, bir tarafta Ahatlı Mahallesi. Diğer tarafta ise Kültür Mahallesi. Bu mahallelerimizin imar problemleri çözüldü, tapuları dağıtıldı. Hemşehrilerimizin eliyle burada örnek bir kentsel dönüşüm sağlandı. Bütün bu kentsel dönüşüm sürecinde açılmayan yol, yapılmayan parklar, tesisler kalmadı. Bütün bunlar bu bölgeyi hareketli hale getirdi. Antalya Diş Hastanesi, Hasta Yakınları Konukevi, Neşet Ertaş Sivil Toplum Merkezi gibi bir çok örnek projelerimiz bu bölgede boy gösterdi" dedi.
    Kepez'e çok geniş caddeler açıldığına da değinen Başkan Tütüncü, “İşte bu caddelerden biri de, şimdi şehidimizin anıt kitabesini diktiğimiz, onun ismi ile onurlandırdığımız Ali Yılmaz Caddemiz. Milletimiz, dinimiz, istikbalimiz, gençlerimiz, yavrularımız, geleceğimiz için savaşan kahraman askerimizden biri olan Ali Yılmaz, 21 Aralık 2016'da El-Bab'da şehit düştü" dedi.
    Şehidin adına yaptırılan anıt kitabeye de değinen Tütüncü, "Şehitlerimizin hatıraları kalıcı olsun diye, mermer bir anıt yaparak onun üzerine bir kitabe yerleştirerek, şanlı Türk bayrağı ile birlikte şehitlerimizin orada hatıralarını yaşatacağız. Buradan geçenler şehidimize bir Fatiha okusunlar, şehidimizle farklı bir gönül bağı kursunlar, istiyoruz" dedi.
    Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Şehit Ali Yılmaz Caddesi ve şehidin anıt kitabesinin açılışını yaptı.
    Yenidoğan Mahallesi'ndeki Şehit Ali Yılmaz Caddesi 882 metre uzunluğunda ve 18,5 metre genişliğinde yapıldı. Caddeye yayaların trafik güvenliği içinde çift taraflı, her bir tarafı 2,5 metrelik kaldırım da inşa edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow