hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in yabancı diller akademisi ilk mezunlarını verdi

    Kepezin yabancı diller akademisi ilk mezunlarını verdi
    expand

    Kepez'in yabancı diller akademisi ilk mezunlarını verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - TURİZMİN başkenti Antalya'da gençlerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla yabancı dil eğitimini akademik hale getiren Kepez Belediyesi'nin, Yabancı Diller Akademisi ilk mezunlarını verdi.
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 3. dönem seçim vaatleri arasında yer alan Yabancı Diller Akademisi, ilk kursiyerlerini başarıyla mezun etti. Başkan Tütüncü, kursiyerlerin mezuniyet sevincine ortak oldu. Yabancı Diller Akademisi'nin ilk mezunlarının son dersine konuk olan Tütüncü, öğrencilerle birlikte önce ders dinledi, ardından mezunlarına sertifikalarını teslim etti. Seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Tütüncü, “Kepez Yabancı Diller Akademisi, büyük bir heyecanla kurulmuştu. Bugün itibarıyla ilk mezunlarını verdi. Hemşehrilerimizin bambaşka bir müfredatla çok kısa bir sürede akıcı İngilizce konuşmalarını sonuçlayan, onlara çok farklı bir değer katan bu akademi yoluna, yolculuğuna büyük bir heyecanla ve yeni açılımlarla devam edecek" dedi.
    BİR LİSAN BİR İNSAN DEMEK
    Akademideki dil sayısının artırılacağına da değinen Tütüncü, “Yanına Rusça ekleyeceğiz, daha sonra Almanca ve diğer dilleri de konuşturtacağız. Tabii bir lisan bir insan demek, 2 lisan iki insan demektir. Her yabancı dil insana yepyeni bir donanım katıyor. Bununla birlikte hemşehrilerimiz burada akıcı bir dil öğrendiklerinde, aynı zamanda kendilerine yeni iş kapılarını da aralayacak, fırsatlara da merhaba diyecekler. Bu da büyük bir kazanç. Kepez Yabancı Diller Akademisi, heyecanla yolculuğuna devam ederken, bir de eğitimin en önemli problemlerinden birisi olan yabancı dili öğrenememe konusuna da kendi penceresinden bir çözüm üretme niyetinde" diye konuştu.
    AKADEMİ JUNİOR PROGRAMI BAŞLATACAK
    Kepez Yabancı Diller Akademisi'nin yeni projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Tütüncü, “Okul öncesi İngilizcesi ve ilkokul ortaokul öğrencilerine yönelik de ingilizce dersleri ile Akademi, 'Junior Programı'nı başlatacak. İstiyoruz ki kısa bir süre sonra yabancı diller akademimiz önümüzdeki süreçte çok daha güçlensin, büyüsün, çok daha faydalar üreten bir yapıya kavuşsun. Kepez Belediyesi olarak sosyal belediyecilik faaliyetlerine en güzel bir biçimde devam ediyoruz. Yeni uygulamalarla insan odaklı belediyecilik anlayışımızı geliştiriyoruz. Yolumuza yolculuğumuza devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow