hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırgızlar Antalya'yı resimledi

    Kırgızlar Antalyayı resimledi
    expand

    Kırgızlar Antalya'yı resimledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DAVETLİ olarak Antalya'ya gelen bir grup Kırgız ressam, şehri değişik açılardan resmetti.

    Antalya'da yaşayan Kırgız ressamlar Umut- Bolotbek Mambetova çiftinin organizasyonuyla gerçekleşen resim çalıştayına Kırgızistan'dan gelerek katılan ressamlar Abazbek Apiev, Taalaybek Musurmankulov, Nursihidin Barotav, Talgat Bokoev, ilk olarak tarihi semt Kaleiçi sokaklarını tuttu.

    Konuk ressamlar, Kaleiçi semtinin dar sokaklarında, Karaalioğlu Parkı'nda, yat limanında, Konyaaltı sahilinde, tarihi mekanlarda fırçalarıyla Antalya'yı değişik açılardan tuvallerine yansıttı.

    RESİMLER SERGİLENECEK

    Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu'nun da (ASKEF) katkı sunduğu çalıştayda tuvallere aktarılan yağlıboya ve akrilik boya çalışması resimler daha sonra açılacak sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    GÜSAD'A KONUK OLDULAR

    Konuk ressamlar, resim çalışmalarına ara verip Güzel Sanatlar Derneği'ni de (GÜSAD) ziyaret etti. Dernek başkanı Ahmet Korkmaz, başkan yardımcısı Ertuğrul Hepgüzel, Sinan Demir'in karşıladığı ressamlar, Antalya'nın kültür-sanat yaşamı, sanatsal faaliyetler hakkında bilgi aldı.

    Kırgız ressamlar, Antalya'dan sonra da çalıştayın devamı olan Alanya, Side ve Belek'te de tarihi ve turistin yerleri, sosyal yaşamı resimleyecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow