hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kitap Fuarı'na 6 günde 271 bin ziyaretçi

    Kitap Fuarına 6 günde 271 bin ziyaretçi
    expand

    Kitap Fuarı'na 6 günde 271 bin ziyaretçi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi 10'uncu Antalya Kitap Fuarı'nı, 6 günde yaklaşık 271 bin kişi ziyaret etti.
    Antalya Büyükşehir Belediye ev sahipliğinde Cam Piramit'te gerçekleşen Antalya Kitap Fuarı, Antalyalıların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Yaklaşık 150 yayın evi ve 205 yazarın katılımıyla devam eden fuarın 6'ncı gününde Erol Altun, Hanri Benazus, Vural Savaş, Mavisel Yener, Fikret Eroğlu okurlarıyla buluştu. Antalya genelindeki okullardan öğrenciler akın akın fuar merkezine ihtiyacı olan kitapları aldı. Antalyalılar, fuarda sevdikleri yazarları görmenin, kitaplarını imzalatmanın mutluluğunu yaşadı. 10'uncu Antalya Kitap Fuarı, 6 günde 271 bin ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı.
    ÖĞRENCİLER FUARA KOŞUYOR
    Antalyalı öğrenciler kitap fuarı için Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür eti. Kepez Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sude Nur Kınık, “Başkanımızın yapmış olduğu kitap fuarı ile kitap okuma alışkanlığı kazanıyoruz. Merakla fuara koşuyoruz. İhtiyacımız olan her türlü kitabı burada uygun fiyatla bulabiliyoruz. 9 sınıf öğrencisi olduğum için üniversiteye hazırlık test kitapları aldım" dedi.
    BİZLERİ OKUMAYA TEŞVİK EDİYOR
    Kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden İstek Koleji öğrencisi 12 yaşındaki Çınar Durukan da “Kitap okumak benim için çok önemli yeni bilgiler öğreniyorum. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Kitap Fuarı şehrimize çok büyük yararlar sağlıyor. İnsanların kitap okumaya merakını ilgisini arttırıyor diye konuştu.
    ÇOCUKLARIN ELİNE TELEFON YERİNE KİTAP VERELİM
    Torunlarına çocuk kitapları alan Handan Gülşen de "İki tane torunum var. Onlara kitap almak için buraya geldim. Bu fuarda bu yıl benim dikkatimi çeken çocuklar için kitapların bol miktarda olması. Daha önce yapılan kitap fuarlarını da ziyaret ediyordum maalesef 0-5 yaş aralığı çocuklar için yeterince kitap bulamıyordum. Bu fuarda aradıklarımı buldum. Kitap çok önemli. Çocuklarının eline akıllı telefon, tablet yerine kitap verelim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow