hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köhne bina kütüphane oluyor

    Köhne bina kütüphane oluyor
    expand

    Köhne bina kütüphane oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BİR zamanlar sağladığı elektrikle Dokuma Fabrikası yerleşkesini aydınlatan fabrikanın trafo binası, şimdi de 'Cemil Meriç Kitaplığı' kimliği ile beyinlere ışık olacak.

    Kepez Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası'nın köhne binalarını, müze ve eğitim işlevleriyle ayağa kaldırmaya devam ediyor. Dokuma Fabrikası yerleşkesine uzunca yıllar enerji sağlayan, fabrika kapandıktan sonra köhne bir binaya dönüşen trafo binasının şalteri, yeniden kaldırılıyor.

    Müzeleriyle, sergi salonuyla, bilim merkeziyle, sanat sokağı ve konser alanıyla adeta bir kültür adası haline gelen Dokuma Fabrikası'nın eski trafo binası kütüphaneye dönüştürülüyor. İki katlı ve 900 metrekare büyüklüğündeki bina, restore edildikten sonra kütüphane haline getirilecek. Kütüphaneye de ünlü yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç'in adı verilecek.

    Bürokratlarıyla trafo binasında incelemelere bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma alanının, müzeleriyle, yeşil alanlarıyla, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle güzel bir yaşam adası haline geldiğini söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma'da, bir sanayi tesisinin kültür alanına dönüşüm modelinin nasıl olacağını Türkiye'ye gösterdiklerini belirtti.

    Eski Dokuma Fabrikası Yerleşkesine enerji sağlayan ve şu an köhne bir yapı olan trafo binasını bu yıl restore edeceklerini aktaran Başkan Tütüncü, “Bu binayı Dokuma yerleşkesinin özel bir tamamlayıcısı olması amacıyla yeniden projelendiriyoruz. Bu kapsamda trafo binasını, kütüphaneye dönüştürüyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow