hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak konserleri başladı

    Konak konserleri başladı
    expand

    Konak konserleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi semtinde 'koronavirüs' salgınından dolayı ara verilen 'Konak Konserleri' yeniden başladı. Sezonun ilk konserinde Sedef Erçetin Atala (viyolonsel) ile Sait Karabulut (piyano) ikilisi sahne aldı.

    Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı Kaleiçi Kauçuk Otel bünyesindeki Türk resim sanatının değerli eserlerinin de sergilendiği 'Re22 Kültür ve Sanat Evi'nin bahçesinde açık hava sahnesi oluşturuldu. Konser öncesi dezenfekte çalışması yapıldı, müzikseverler maskeli içeri alındı, mesafe kurallarına uygun oturtuldu.

    Konserlere ev sahipliği ve organizatörlük yapan Rengin Ekmekçioğlu, "Kaleiçi semti, klasik müzik eserleriyle yeniden çınlayacak. Sezon sonuna kadar birbirinden güzel klasik müzik dinletilerimizle yerli ve yabancı konuklarımıza keyifli, neşeli dakikalar yaşatacağız" dedi.

    'Çağın Melodilerinden Tangoya' adlı konserde genç sanatçılar Sedef Erçetin Atala ile Sait Karabulut viyolonsel ve piyanolarıyla dünyaca ünlü besteciler S. Rachmanınof, G. Faurf, S. Karabulut, D. Shostakovıch, G. Dı Guisto, A. Piazzoıa'nın eserlerini seslendirdi.

    'Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü'ne sahip olan ve dünyanın birçok ülkesinde önemli salonlarda konserler veren Sedef Erçetin Atala viyolonseliyle, 2012 yılında İtalya'nın Sicilya Adası'nın Trapani şehrinde gerçekleşen Focus Jazz&Movie Music Festivali'nde Türkiye'den davet edilen tek kompozitör olan Sait Karabulut da piyanosuyla imüzik ziyafeti sundu.y

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow