hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut fiyatı bir yılda yüzde 13.91 arttı

    Konut fiyatı bir yılda yüzde 13.91 arttı
    expand

    Konut fiyatı bir yılda yüzde 13.91 arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatları, son bir yılda yüzde 13.91 arttı. Ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 375 TL'ye yükseldi. Ortalama metrekare birim fiyatı açısından 6 bin 665 TL ile Kaş, 4 bin 428 TL ile Kemer ve 3 bin 696 TL ile Konyaaltı en pahalı ilçeler olarak sıralandı.

    Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan bir platform olan Endeksa'nın raporuna göre, Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatları son bir yıl içerisinde Antalya'da yüzde 13.91 oranında arttı. Ortalama satılık konut büyüklüğü 120 metrekare olan Antalya'da, metrekare birim fiyatı ise 2 bin 375 TL'ye yükseldi. Satılık konutların geri dönüş, yani amortisman süreleri 16 yıl olarak hesaplandı.

    EN FAZLA YÜKSELEN İLÇELER

    Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2020 sonu itibarıyla konut için Antalya'da en fazla değer kazanan ilçeler, artış oranlarındaki sırasıyla Manavgat (yüzde 34.01), Demre (yüzde 31.37), Konyaaltı (yüzde 26.73), Gazipaşa (yüzde 22.64) ve Kumluca (yüzde 21.17) oldu. En fazla değer kaybedenler ise Finike, Akseki, Elmalı, Döşemealtı ve Muratpaşa olarak sıralandı.

    EN HIZLI KAZANDIRAN İLÇELER

    Amortisman süreleri dikkate alındığında, Mayıs 2020 sonu itibarıyla en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Muratpaşa, Kepez, Serik, Konyaaltı ve Aksu. En geç geri dönüşe sahip ilçeler Akseki, Kaş, Korkuteli, Kemer ve Gazipaşa.

    EN PAHALI İLÇELER

    Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bakımından ilk sırada 6 bin 665 TL ile Kaş yer alıyor. İkinci 4 bin 428 TL ile Kemer, üçüncü 3 bin 696 TL ile Konyaaltı, dördüncü 3 bin 185 TL ile Alanya, beşinci ise 2 bin 688 TL ile Aksu. Metrekare birim fiyatı en düşük ilçeler ise Gündoğmuş, İbradı ve Finike olarak sıralandı.

    İLÇELERE GÖRE ARTIŞ VE FİYATLAR

    KAŞ: Türkiye'de fiyatların en yüksek olduğu ilçelerden olan Kaş'ta, son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 19.55 arttı, geri dönüş süresi ortalama 34 yıl. Ortalama metrekare birim fiyatı 6 bin 665 TL. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Andifli, Kalkan, Bayındır, Çukurbağ, Gelemiş. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Üzümlü, Gelemiş, Çukurbağ, Bayındır, İslamlar.

    KEMER: Satılık konutların fiyatları yüzde 17.33 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 4 bin 428 TL, geri dönüş süreleri 26 yıl seviyesinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Arslanbucak, Kuzdere, Göynük, Çamyuva ve Beycik. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Beycik, Tekirova, Kiriş, Kuzdere ve Göynük.

    KONYAALTI: Satılık konutların fiyatları yüzde 26.73 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 696 TL, geri dönüş süreleri 18 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Gökdere, Uluç, Kuşkavağı, Siteler ve Arapsuyu. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Hisarçandır, Hacısekililer, Geyikbayırı, Çağlarca ve Bahtılı.

    ALANYA: Satılık konutların fiyatları yüzde 17.52 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 185 TL, geri dönüş süreleri 19 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Hacet, Kadıpaşa, Şekerhane, Fığla ve Küçükhasbahçe. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Hacımehmetli, Seki, İshaklı, Demirtaş ve İncekum.

    AKSU: Satılık konutların fiyatları yüzde 13.61 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 688 TL, geri dönüş süreleri 18 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Altıntaş, Macun, Kundu, Kemerağzı ve Karaçallı. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Karaçallı, Altıntaş, Kundu, Kemerağzı ve Macun.

    MURATPAŞA: Satılık konutların fiyatları yüzde 11.72 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 463 TL, geri dönüş süreleri 15 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Yıldız, Demircikara, Zümrütova, Meltem ve Şirinyalı. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Selçuk, Elmalı, Haşimişcan, Güzeloba ve Güzelbağ.

    SERİK: Satılık konutların fiyatları yüzde 16.36 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 280 TL, geri dönüş süreleri 17 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Yeni, Kökez, Merkez, Boğazkent ve Akçaalan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Karadayı, Cumalı, Kadriye, Belek ve Boğazkent.

    DÖŞEMEALTI: Satılık konutların fiyatları yüzde 10.24 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 173 TL, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Çıplaklı, Altınkale, Yeşilbayır, Nebiler ve Tomalar. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Bademağacı, Düzlerçamı, Orta, Tomalar ve Yalınlı.

    GAZİPAŞA: Satılık konutların fiyatları yüzde 22.64 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 116 TL, geri dönüş süreleri 25 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Gazi, Ekmel, Pazarcı, Cumhuriyet ve İstiklal. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla İstiklal, Gazi, Ekmel, Pazarcı ve Cumhuriyet.

    MANAVGAT: Satılık konutların fiyatları yüzde 34.01 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1.951 TL, geri dönüş süreleri 18 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Salkım Evler, Ilıca, Yayla, Hatipler ve Çağlayan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Bereket, Kızılağaç, Çenger, Kızılot ve Salkım Evler.

    KUMLUCA: Satılık konutların fiyatları yüzde 21.17 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1880 TL, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Eskicami, Karşıyaka, Mavikent, Yeni ve Bağlık. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Mavikent, Narenciye, Meydan, Yeni ve Eskicami.

    ELMALI: Satılık konutların fiyatları yüzde 5.37 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1792 TL, geri dönüş süreleri 24 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Yeni, Karyağdı ve Gündoğan. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Gündoğan ve Yeni.

    KEPEZ: Satılık konutların fiyatları yüzde 18.11 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1776 TL, geri dönüş süreleri 16 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Duraliler, Avni Tolunay, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Kütükçü. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Zeytinlik, Demirel, Santral, Kepez ve Kazım Karabekir.

    DEMRE: Satılık konutların fiyatları yüzde 31.37 arttı, geri dönüş süresi 21 yıl. Satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı 1617 TL. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Gökyazı ve Büyükkum. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler de sırasıyla Büyükkum ve Gökyazı oldu.

    KORKUTELİ: Satılık konutların fiyatları yüzde 13 arttı. Ortalama metrekare birim fiyatı 1491 TL, geri dönüş süreleri 27 yıl seviyelerinde. En fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Aşağıpazar, Yeni, Uzunoluk, Kiremitli ve Karşıyaka. En hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Kargalık, İmrahor, Bayatbademleri, Kiremitli ve Karşıyaka.

    AKSEKİ-FİNİKE-İBRADI VE GÜNDOĞMUŞ: Akseki'de ortalama metrekare birim fiyatı 1739 TL, İbradı'da ise 951 TL. Finike'de satılık konut fiyatları minimum 1298 TL, maksimum 2 bin 913 TL. Ortalama metrekare birim fiyatı 1876 TL olan Finike'de, ortalama brüt alan 150 metrekare, geri süresi ise 23 yıl olarak hesaplandı. Gündoğmuş ilçesinde Mayıs 2020 sonu itibarıyla satılık konut fiyatları ortalama metrekare birim fiyatı 817 TL.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow