hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konyaaltı Tiyatrosu, Kuvayi Milliye Destanı ile 'perde' diyecek

    Konyaaltı Tiyatrosu, Kuvayi Milliye Destanı ile perde diyecek
    expand

    Konyaaltı Tiyatrosu, Kuvayi Milliye Destanı ile 'perde' diyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen'in girişimiyle ilçede ilk kez kurulan Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, ilk oyununda Nazım Hikmet'in 'Kuvayi Milliye Destanı' adlı eserini sahneye taşıyacak. Oyun 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde izleyiciyle buluşacak.
    Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in kültür-sanat projeleri arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi Tiyatrosu projesi hayata geçiyor. Geçtiğimiz aylarda seçmeleri yapılan Konyaaltı Belediyesi Tiyatrosu'nda provalar başladı. Usta tiyatrocu Haluk Cömert'in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, haftanın beş günü çalışmalarını sürdürüyor. Tiyatro, ilk oyununda Nazım Hikmet'in 'Kuvayi Milliye Destanı' adlı eserini sahneye taşıyacak.
    İLK OYUN 27 MART'TA
    Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert, 237 kişinin başvuru yaptığı seçmeler sonrasında güzel bir ekip oluşturduklarını belirterek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye adlı eserini oyunlaştırıp, sahneye koymanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Cömert, “Konyaaltı Belediye Tiyatrosu olarak 27 Mart'ta Kuvayi Milliyet Destanı oyununu sahneye çıkacağız. Daha sonra da Haziran ayında tiyatromuzdaki oyuncularımızın sınavları olacak. Ne kadar nitelikte oldukları, ne kadar yol aldıklarına bakacağız. Başkanımız tiyatromuzun kuruluşuna start verdi. Daha sonrası proje doğrultusunda ellerinden geleni yapacaklar. Kurumsal anlamda bir tiyatroya dönüşeceğiz ve ayın belirli günlerinde oyun oynayan, profesyonel bir tiyatro haline geleceğiz" dedi.
    Konyaaltı Belediyesi Tiyatrosu'nun ilk kez sahneye taşıyacağı Kuvayi Milliye Destanı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde tiyatroseverle buluşacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow