hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 bin rakımlı zirveye yürüyüş

    3 bin rakımlı zirveye yürüyüş
    expand

    3 bin rakımlı zirveye yürüyüş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Beydağları zirvesinde bulunan 3 bin rakımlı Eren Dağı'na doğa yürüyüşü yapan grup, zirvede bulunan bayrağı değiştirip, İstiklal Marşı'nı okudu ve dua etti.

    Korkuteli İmecikliler Sosyal-Kültürel-Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ve Korkuteli Beydost Beydağları Doğa Sporları Topluluğu (BEYDOST) hafta sonu İmecik Yaylası Beydağları zirvesinde bulunan 3 bin rakımlı Eren Dağı'na doğa yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı. 3 saat süren yürüyüşün ardından zirvede bulunan bayrak değişti ve ardından toplu olarak İstiklal Marşı okunup, dua edildi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zirveden selam gönderildi.

    BEYDOST Başkan Yardımcısı Abdurrahman Yörük, "BEYDOST'un misyonu sağlıklı bir yaşam için dağ ve doğa yürüyüş faaliyetleri düzenleyerek halkımızdaki doğa sevgisi ve onu koruma bilincini canlı tutmanın azmi içinde olmaktır. BEYDOST olarak ayda en az bir defa doğa yürüyüşü etkinliği düzenleyeceğiz. Yürüyüşlerimiz devam edecek" dedi.

    Korkuteli İmecikliler Sosyal- Kültürel- Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Armutlu, "Bu yıl ilk defa dernek üyelerimiz ve Korkuteli BEYDOST ile birlikte Beydağları'nın zirvesinde bulunan Eren Dağı'na bir yürüyüşümüz oldu. 3 bin rakımlı dağın zirvesinde bulunan bayrağımızı değiştirdik ve hatıra defterine hatıralarımızı yazdık. Zirvede İstiklal Marşı'mızı okuduk ve duamızı ettik, ardından döndük" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow