hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan İşlek, 3 yıllık planını açıkladı

    Başkan İşlek, 3 yıllık planını açıkladı
    expand

    Başkan İşlek, 3 yıllık planını açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, üç yılda yapacak olduğu hizmetleri belediye meclis üyelerine aktardı.

    Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, 2021, 2022 ve 2023 yılı seçimlerine kadar olan sürede ilçeye yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan İşlek, arasta projesinden doğalgaza, kapalı pazar yerinden baraja kadar birçok proje hakkında bilgi verdi. Başkan İşlek ayrıca Mamatlar Mahallesi'nde topraksız tarımla çilek üretimi yapılması için gerekli çalışmaların tamamlandığının da müjdesini verdi.

    ARASTA 1 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

    Maddeler halinde yapılması planlanan projeleri açıklayan Başkan İşlek, "2020'nin son meclisini kapatmadan önce 2021, 2022 ve 2023 seçimlere üç ay kalıncaya kadar şu anda yaklaşık 2,5- 3 aydır alt yapısını hazırladığımız belediye olarak ne yapacağımızı meclis üyelerimize bildirmek üzere maddeler halinde sıralıyorum. Arasta Projesi ile ilgili bizler yarın(bugün) itibarıyla saat 14:00'da Sayın Bakanımız Murat Kurum ile son tasarı onayını almak üzere Ankara'ya çıkıyoruz. Tasarımı aldıktan sonra buraya geleceğiz. Arastada bulunan 182 esnafımızı toplayacağız. Anlatacağız süreci, onların vereceği karara göre ya tamamına 1 Şubat'ta başlayacağız ya da çoğunun gönülleri olmayacaksa biz de sadece belediyemizin alanı olan birinci etaptaki 13 bin 500 metre kare yere 1 Şubat'ta arasta projesine başlıyoruz" dedi.

    300 TEZGAHLI KAPALI PAZAR YERİ

    Kapalı pazar yerinin tam ısıtmalı, soğutmalı, kapalı, altında 260 araçlık otopark olacak şekilde planlandığını ve 10 Aralık'ta son tasarım çalışmalarının bittiğini anlatan Başkan İşlek, "Daha sonra açık ihale şeklinde 300 tezgâhlı iddia ediyorum Antalya'da olmayan bir kapalı pazar yerinin ihalesine ocak ayında çıkıp Allah nasip ederse 4 ay sonra yani en geç mayıs sonu gibi ilçemize kapalı pazar yerini kazandırmış olacağız" diye konuştu.

    BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPILACAK

    Belediye hizmet binası ile ilgili çalışmaları olduğunu aktaran Başkan İşlek, şöyle devam etti:

    "Aynı noktada 4500 metrekare 10,5 dönümün 6 bin metrekaresi kapalı pazar yeri, geriye kalan 4 bin 500 metrekare modern bir meclis salonu olan, karşılaması olan en son teknolojiye göre şekillenmiş 250 bin nüfusa hizmet edecek bir belediye hizmet binası çalışmamız devam ediyor. İnşallah 2023 yılı ortalarında bitirmiş ve artık buradan yeni belediye hizmet binamızın yerine geçmiş olacağız."

    Doğalgaz çalışmaları yapılacak mahalleleri de açıklayan Başkan İşlek, "Aşağıpazar, Uzunoluk ve Yeni Mahalle ocak ayı itibarıyla CK Elektrik, Telekom, ASAT ardından mart ayından Enerya firması giriyor. Arkasından bu mahallerin yolunu, asfaltını, kaldırımını, ışıklandırmasını son sistem yapmaya başlayacağız. Bu 2021 yılında yapılacaklar. 2022 yılında da Karşıyaka, Alaaddin ve Kiremitli mahallelerimizin alt yapıları başlayacak. 2021, 2022 ve 2023'te birinci yılda 52 tane köyümüzün köy içerisinde bir tane bile sokağımız asfaltsız kalmayacak. 2022 yılına sarkıtmadan da ana ova yollarımızı bitirip 2023'te de tali ova yollarını 2023'te ise 52 köyümüzde asfaltsız ne ova yolu ne köy içerisindeki yollar kalmayacak. Bunun için şu anda çalışıyoruz" dedi.

    '24 MİLYONLUK SATIŞ YAPTIK'

    Seyirpark'ı 1 Mayıs'ta açmayı düşündüklerini anlatan Başkan İşlek, Yazır kavşağına galericiler sitesi, Mamatlar Mahallesi'nde 51 dönümlük bir alana belediyeye ait arazide topraksız serada çilek üretimi planladıklarını kaydetti. Şu ana kadar yaklaşık 24 milyonluk arsa satışı gerçekleştirildiğini, yaklaşık 16 milyonluk da imardan yer çıkarttıklarını belirten Başkan İşlek, "36 milyonluk civarında da yeni çıkartacağımız yerler var. Bir taraftan satıyoruz ama bir taraftan da genişletiyoruz arsaları. Ancak bazı yerlerimiz var ha önce buralar kiraya verilmiş. Toplam 31.09.2021 yılında 37 tane yerimiz var farkı mahallerimizde kira bedelleri 51 bin lira kira topluyoruz. Buraların değeri 10 trilyon 355 bin TL. 200 yıl kira toplasak 10 milyon gelir ediyoruz. Dolayısıyla buradaki 10 milyonluk yerleri de aralık sonu itibarıyla de içindekiler birinci derece öncelikli olmak şartı ile satışa sunacağız" diye konuştu.

    İlçenin Ulaşım Master Planı olmadığını ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan İşlek, çeşitli konularla ilgili de proje çalışmaları olduğundan bahsetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow