hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çıldır: Haysiyet cellatlığı

    Çıldır: Haysiyet cellatlığı
    expand

    Çıldır: Haysiyet cellatlığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- CHP il yönetimi tarafından görevden alınan Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, kamuoyuna açıklanan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Dedikoduyla, husumetle insanları yüz kızartıcı ithamlar altında bırakmak haysiyet cellatlığıdır" dedi.
    CHP il yönetiminin kararıyla görevden alınan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, sosyal medyadan açıklamada bulundu. İl yönetim kurulu kararının kendisine tebliğ edildiğini söyleyen Çıldır, karardaki iddiaların asılsız olduğunu savundu.
    Çıldır, "26.08.2020 tarihli il yönetim kurulu kararı ile görevden alınmış olduğumuza dair tebliğ, bugün tarafımıza ulaşmıştır. Esasen partinin itibarını korumak ve yanlış algılara sebebiyet vererek partimize zarar vermemek için görevden alma kararında belirtilen gerekçelere karşı kamuoyuna açık bir beyanda bulunmamayı daha doğru görmüştük. Ancak il başkanlığının, hiçbir sorumluluk gözetmeden can havliyle yaptığı açıklama karşısında gerek partimizi gerekse haysiyetimizi müdafaa etmek bakımından kamuoyuna gerçekleri açıklamak zorunluluğu doğmuştur. İl Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada görevden alınmamızın gerekçesi olarak 'kamuoyunda ve parti tabanında konuşulanların çoğunun doğru olduğu, usulsüz ve makbuzsuz para toplandığı' ileri sürülmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki dedikodudan ibaret olduğu anlaşılan bu iddiaların tamamı asılsız ve mesnetsizdir. Hesabı verilemeyecek tek bir işimiz, tek bir kuruşumuz yoktur. Gerek parti hiyerarşisi gerekse hukuk önünde bu iddialar delilleri ve belgeleriyle tek tek çürütülecektir" dedi.
    Hazırlanan raporun tümüyle taraflı ve maksatlı olduğunu savunan Yıldıray Çıldır, "Zira maksadı başından belli raporu hazırlamak için göstermelik olarak incelemeye gelen görevlilerin tespit ettikleri tüm eksiklik ve maddi hatalar derhal tarafımızca cevaplanıp giderilmiştir. Buna karşın raporda bunlara hiç yer verilmemiş olması her şeyi anlamaya yetmektedir. Dedikoduyla, husumetle insanları yüz kızartıcı ithamlar altında bırakmak haysiyet cellatlığıdır. Bununla parti disiplini ve hukuk içerisinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak bu parti ve memleket için çalışan, alın terimizle kazandığımız çocuklarımızın nafakasını bu partiye veren, CHP'yi büyütmek için çocuklarının büyüdüğünü göremeyenleriz. Sırf husumet duygusuyla bizlere yakıştırılan bu ithamlar, tek kelimeyle zulümdür" ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow