hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar nefes aldı

    Çocuklar nefes aldı
    expand

    Çocuklar nefes aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 14 yaş ve altı çocuklar 4 saatlik sokağa çıkma izinlerini aileleriyle parklarda oynayıp, değerlendirdi.

    Korkuteli'de saat 11.00 ile 15.00 arası maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izinlerini kullanan çocuklar ebeveynleriyle parklara akın etti. Havanın güneşli ve sıcak olmasını da fırsat bilen çocuklar, paklarda koştu ve arkadaşlarıyla oyunlar oynadı.

    Kısıtlama nedeniyle parklardan uzak kalan çocuklardan 5 yaşındaki Hatice Kübra Durmaz, "Uzun zamandır evden hiç çıkmıyorduk. Babama 'beni parka götür' dedim ama yasak olduğu için götürmedi. Bugün de yasak kalktığı için parka geldim, arkadaşlarımla oynadım" diyerek bu duruma çok sevindiğini söyledi.

    Çocuğunun evde kaldıkları süre boyunca çok sıkıldığını ifade eden Zarife Harmancı, "Bu izin aileler için de çok iyi oldu. Bu süreci bu şekilde atlatmamız gerekiyor. Çocukların bir nebze olsun nefes almalarını sağladıkları için yetkililere teşekkür ederiz" diye konuştu.

    Çocukları evde tutmanın çok zor olduğunu söyleyen Necdet Tuna da "Biz de parka geldik biraz oynasın diye. Çok sevindi. Bu izinlerin devamını bekliyoruz. Çocuklar çok mutlu oldu. İnşallah memleketimiz bu beladan kurtulur, hepimiz rahat ederiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow