hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evi yanan aileye destek

    Evi yanan aileye destek
    expand

    Evi yanan aileye destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Kaymakamlığı, 31 Ağustos'ta çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen aileye 31 bin TL maddi destekte bulundu. Korkuteli Müftülüğü de aileye 10 bin TL destek sağladı.

    Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaklar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı ve Vakıf Müdürü Saliha Şahintürk ile mahalle muhtarı Hakkı Horzum, Sülekler Mahallesi'nde evi yanan Havva Gün'ü ziyaret etti.

    İhtiyaç sahibi ailelerin topluma kazandırılması ve yaşanabilir bir hayat sürmeleri için yapmış oldukları projelerin kabul edilerek insanların yüzlerinin gülmesini görmenin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Kaymakam Ömer Çimşit, "Barınma yardımı, İl Afet Müdürlüğünden 11 bin TL destek geldi. Bunun yanında Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından biz de 20 bin TL destekte bulunduk. Sosyal devlet olmanın gereğini somut bir şekilde yerine getirmiş olmanın gönül rahatlığı ile Gün ailesi evini yapmaya devam ediyor. Korkuteli İlçe Müftülüğümüz de aileye 10 bin TL destekte bulundu. Bunun yanında aileye hayırsever vatandaşlarımız da destek çıktı. Her zaman ailemizin yanındayız. Gün ailesinin bütün sıkıntılarını gidereceğiz. Yeni evin yapımının tamamlanmasıyla Gün ailesi yeni evinde geçecek. Kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

    Evi yanan Havva Hanım Gün ise "31 Ağustos'ta evimiz yandı. Hiçbir şey kurtaramadık. Yangın esnasında bütün vatandaşlar seferber oldu. Devletimiz bu esnada bizim yanımızda oldu, yaralarımızı sardı. Allah devletimize zeval vermesin. Bize yardım eden hayırseverler ve Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow