hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hababam Sınıfı oyuncuları Korkuteli'de

    Hababam Sınıfı oyuncuları Korkutelide
    expand

    Hababam Sınıfı oyuncuları Korkuteli'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- HABABAM Sınıfı filmlerinde rol alan oyuncular Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
    Kepez Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen Hababam Antalya'da etkinliği kapsamında Hababam Sınıfı filminde rol alan oyuncular Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi'ne geldi. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Hababam sınıfı oyuncuları Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir), Bülent Onaran, Gazanfer Şener (Kikirik), Eyüp Güçmen, Dilaver Gür, Cafer Dere, Ümit Doğru, Yılmaz Ergün Kaya, Mustafa Ergün Sözen (Boncuk), Cengiz Nezir (Bozum Cahit), Ercan Gezmiş (Postal Rıza), Mehmet Çatay, Fazıl Ender Uzun, Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Tuncay Akça (Bacaksız) ve Teoman Ayık, okulun konferans salonunda Hababam Sınıfı filmlerindeki anılarını öğrencilerle paylaştı.
    Hababam Sınıfı'nın Postal Rıza'sı Ercan Gezmiş, "Bizi 5 nesil izledi. Türk halkının bize gösterdiği sevgi, saygı bizlere o kadar çok işlemiş durumda ki onlarla inanılmaz bir iletişimimiz var. Hababam Sınıfı'nda oynarken sizlerin yaşındaydık. Bir insanın hayatında çok önemli onur ve gururlar vardır. Bir kere çok onurlu ve gururluyum Mustafa Kemal Atatürk'ün torunuyum. Çok onurlu ve gururluyum Hababam Sınıfı filmlerinin öğrencisiyim. İyi ki Hababam Sınıfı ile yetiştiniz. Çok iyi biliyorum ki sizlerin çocukları da Hababam Sınıfı filmlerini seyredecek" dedi.
    TEK ÇALIŞKAN ÖĞRENCİ BONCUK
    Hababam Sınıfı'nın tek çalışkan öğrencisi olan Boncuk rolündeki Ergün Sözen, "Hababam Sınıfı filmlerinin yardımcı yönetmeniydim, aynı zamanda filmlerin tek çalışkan öğrencisiydim. Her şeyin doğrusunu söylerdim ama bazı hocalarımızın kulakları biraz ağır işitiyordu. Otur, beni kandıramazsın diye sözüme itibar etmiyorlardı" diye konuştu.
    HABABAM'DA TÜRKİYE VAR
    Hababam'ın Kalem Şakir'i Bülent İğdiroğlu, "Hababam Sınıfı'nın bugüne kadar gelmesinin en büyük nedeni filmde herkesin kendisinden bir şeyler bulmasıdır. Filmde bir saflık, güzellik var. Dostluk, arkadaşlıklar var. Bugünkü sahtekarlıklar ve internetin o kötü huyları yok. Arkadaşlarınızın kıymetini bilin. Anne babanızın kıymetini bilin. Her şeyden önemlisi öğretmenlerinizin kıymetini bilin" dedi.
    BACAKSIZ NASIL KEŞFEDİLDİ
    Kel Mahmut'tan, tek ayaküstünde durma cezası alan Hababam Sınıfı'nın karşısına geçip "Abi, siz neden her sabah tek ayaküstünde duruyorsunuz?" diyerek meşhur kahkahasını atan 'Bacaksız' Tuncay Akça, Ertem Eğilmez tarafından nasıl keşfedildiğini, şöyle anlattı:
    "Filmin çekildiği semtte ortaokul öğrencisiydim. Çivi sandığından bir boya sandığı yaptım. Ayakkabı boyuyordum. Bir arkadaşım, 'artistler geldi, haydi gidelim' dedi. Zorla beni film setine getirdi. Filmde oynayan ağabeylerim güzel yevmiye alıyorlardı. Semtte 1 liraya, onların ayakkabılarını ise 2.5 liraya boyuyordum. Filmin bir sahnesinin çekimi sırasında güldüm. Gülmem ile yönetmen Ertem Eğilmez, 'stop' dedi ve ben kaçtım. Ama ileride yine gülüyorum. Beni çağırdı. Ayakkabısını boyadım. 10 lira verdi. Sonra 'oğlum ayıp değil mi, film çekilirken neden güldün?' dedi. Sonra benim gülmem Ertem Eğilmez'in kafasında yer edinmiş olacak ki 'Hababam Sınıfı öğrencilerinin önünde gül' dedi. Bir kahkaha attım sonra 'Şemsiye vereyim mi abi?', 'Abi siz talebe misiniz, amele misiniz?' böyle diyaloglarla Yeşilçam'a adım attım."
    Hayta İsmail Ahmet Arıman, "Hababam Sınıfı bizim filmimiz. Ama o filmi seyrederken, inşallah boş boş seyretmemişsinizdir. Filmde kötü şeyler yaptık ama size bir şeyler öğretmek, mesajlar vermek için yaptık" dedi.
    Söyleşiye katılan Hababam Sınıfı oyuncuları, 44 yıl sonra kendilerini ikinci kez Antalya'da buluşturmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.
    Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bora Gürdere de "Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün himayesinde Türk sinemasının en unutulmaz filmlerinden biri olan, defalarca seyrettikçe seyredesimiz gelen Hababam Sınıfı'nın hayatta olan oyuncularını, öğrencilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü bu buluşmayı çok önemsiyor. Bizler de önemsiyoruz. Bunu da çok güzel bir ortamda gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı oyunculara teşekkür ediyorum. Hababam Sınıfı'nda olduğu gibi güzellikleri birbirimize sarılarak büyütelim."
    Program sonunda Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi Müdürü Süha Doğrul, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bora Gürdere ve Hababam Sınıfı oyuncularına plaket takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow