hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Çimşit'e turunç reçeli hediye ettiler

    Kaymakam Çimşite turunç reçeli hediye ettiler
    expand

    Kaymakam Çimşit'e turunç reçeli hediye ettiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan turunç meyveleri, Korkuteli'de lezzetli reçellere dönüştü. Reçeller Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde (KORKOOP) üretim yapan kadınlar tarafından Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit'e hediye edildi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin toplayarak KORKOOP'a gönderdiği turunçlar lezzetli reçellere dönüştürüldü. KORKOOP'ta üretim yapan kadınlar tarafından üretilen turunç reçeli, turunç ekşisi ve turunç pestili, Kaymakam Ömer Çimşit'e hediye edildi. KORKOOP Başkanı Dudu Karataş, “Turunçları merkezimizde işleyerek tekrar ülke ekonomisine kazandırdık. Toplanan reçeller, KORKOOP kadınları tarafından yıkama, soyma, bekletme kaynatma, haşlama ve süzme aşamalarından geçirildi. Hazır hale getirilen reçeller daha sonra paketleme işlemi yapıldı. Parklardaki ağaçlardan toplanan turunçların, Büyükşehir Belediyesi sayesinde değerlendirilerek ekonomiye kazandırdık. İlk ürünümüzü de Kaymakam Ömer Çimşit'e hediye ettik" dedi.

    Reçellerin paketlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Et mağazalarında vatandaşlar için satışa sunulacağını belirten Dudu Karataş, “Ağaçta çürüyen turuncu ekonomiye kazandıran ve bizlere ilk günden beri destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e de reçelimizden ikram edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow