hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakama Kızılay'dan bronz madalya

    Kaymakama Kızılaydan bronz madalya
    expand

    Kaymakama Kızılay'dan bronz madalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit'e 14 kez kan bağışı yapması dolayısıyla bronz madalya verildi.

    Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop ve kan bağışçısı kazanım uzmanı Nurcan Özkan Küçükali makamında ziyaret ettikleri Kaymakam Ömer Çimşit'e 14 kez kan bağışı yapması dolayısıyla bronz madalya takdim etti.

    Kaymakam Ömer Çimşit, her şeyden önce bir vatandaş olarak Kızılay'a kan verme mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Şimdiye kadar 14 kez kan bağışında bulunmuşum. Türk Kızılayı da 10'un üzerinde bağışta bulunanlara bronz madalya takdim ediyor. Bizlere de bir madalya takdim ettiler. Her şeyden önce bu davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu işin aslında en güzel tarafı kan bağışında bulunup aradan makul bir süre geçtikten sonra cep telefonunuza bir mesaj gelmesi ve bu mesajın içerisinde, 'Bağışlamış olduğunuz kan en az 3 kişiye ulaştırılmıştır ve adınıza bir fidan dikilmiştir', bu mesajı gördüğünüzde yaşadığınız mutluluk aslında en büyük ödül en büyük madalya oluyor" dedi.

    Kan bağışını çok önemsediğini vurgulayan Kaymakam Ömer Çimşit, "Toplumumuzda da çok şükür bu konudaki duyarlılık artıyor. Özellikle Korkuteli bu konuda örnek ilçelerden bir tanesi. Korkuteli'de düzenlenen kampanyalarda vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kök hücreyle ilgili çalışmalar var. Kızılay'ımız gerek yurt içerisinde gerek yurt dışında, nerede darda, sıkıntıda olan insan varsa ona yetişmeye çalışıyor. Gerçekten çok önemli organizasyon. Bu kapsamda kan bağışı gibi başlı başına önemli bir yardım mekanizması olan bu alanda bütün vatandaşlarımızı 6-15 Temmuz tarihleri arasında Korkuteli'nde gerçekleşecek olan kan bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.

    Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop da Kaymakam Ömer Çimşit'e teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow