hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

    Kızılaydan kan bağışı kampanyası
    expand

    Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KIZILAY, Korkuteli'nde kan bağışı kampanyasını başlattı. Kampanya, 27 Mart Cuma gününe kadar Cumhuriyet Meydanında devam edecek.

    Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, Korkuteli'nde kan bağışı kampanyasını başlattı. Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Doktoru Behçet Çıkarkoca, “Tüm vatandaşlarımızı tüm kurumlarımızı destek vermeye davet ediyoruz. Özellikle gelip ekiplerimize kan bağışlayıp 'kan dostum' etiketiyle bunu tüm sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını rica ediyoruz. Hastanelerin acil kan ihtiyaçlarının karşılanmasında sorun yaşanmıyor. Ancak stokların da kritik seviyenin altına düşmemesi gerekiyor" dedi.

    TÜRK KIZILAY ÖNLEMLERİNİ ALDI

    Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada ise “Kovid-19 virüsü, kan bağışı işlemi ile size bulaşmaz. Türk Kızılay, diğer viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere bağışçılara hastalık bulaşmamasına karşı tüm önlemlerini almıştır. Kan bağışı toplama faaliyetlerinde kullanılan malzemeler tek kullanımlıktır. Yanı sıra, çalışanlarımız da genel hijyen kurallarının yanında gözlük, maske, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımlarla çalışmaktadır" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow