hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli Belediye meclisi toplandı

    Korkuteli Belediye meclisi toplandı
    expand

    Korkuteli Belediye meclisi toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

    Korkuteli Belediyesi meclis toplantısı Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 6'ncı maddesinde Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda Uzunoluk Mahallesi'nde bir süredir kurulan pazar yerinin faaliyetinin durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararına istinaden konunun hukuk ve imar komisyonları ile pazar yeri komisyonuna havale edilmesine ilişkin, Zabıta Müdürlüğü'nün ilgili yazısı görüşülürken, Belediye Başkanı Ömer İşlek, ilgili madde ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan İşlek, Turgut Manavoğlu pazar yerinin kurulmasının hukuken mümkün olmadığını mecliste bir kez daha meclis üyelerine açıkladı.

    Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, gündemdeki 6'ncı madde oylanmadan önce söz alarak bilgilendirmede bulundu. Başkan İşlek, "O kadar önemli ki önümüzdeki Korkuteli gündemleri ile ilgili. Son kez resmi olarak konuşuyoruz. Bizim şu anda çarşamba günü son kez kurulacak 4. İdare Mahkemesi kararından dolayı, yarın son kez kurulacak pazar yerimizden başka şu an pazar yeri yönetmeliğine ve kanuna göre başka hiçbir noktamız arsa anlamında yok. Olanlar da zaten üzerlerinde 200- 300 tane kamulaştırılması gereken yerler var. Yani yapmaya kalksak açtığı anda bir pazarcımız o arsanın sahibinden 2-3 kişi gelse bu arsa benim siz buraya nasıl pazar yeri kuruyorsanız derse oradan kaldırılır, çünkü hisseli yerler. Şimdi Turgut Manavoğlu pazar yerinde de kanunen bir pazar açılması mümkün değildir. Birincisi mahkeme bilirkişisinin almış olduğu can ve mal güvenliğini kenara koyuyorum. İkincisi pazar komisyonunun almış olduğu karar. Üçüncüsü Pazar Yönetmeliği ve hukukuna göre. Dördüncüsü İdare Mahkemesinin almış olduğu karardır. Yani 4 tane farklı sebepten ki en önemlisini söylüyorum; pazar kanuna uygun değil, pazar yönetmeliğine uygun olmayan bir yer. Yine pazarcımız birileri tarafından kandırılmaya çalışıyor. Sadece çatıda problem vardı. Çatı kaldırıldı problem kalktı diye. Bakın raporların tamamı okunmuyor Akdeniz Üniversitesi'nin başka, ikinci bir kişi mahkeme bilirkişisinin başka. SPK lisanslı firmanın farklı yani 3 tane elimizde, 3 tanesinin de sonunda can ve mal güvenliği riski bulunmakta yazan bir yerimiz var. Bu mümkün değildir. Dışardaki pazarcımız da dahil olmak üzere uyarımı yapıyorum. 10 Temmuz, Büyükşehir'den beri uyarı yapıyorum, inanılmıyor, tribüne oynanıyor. Ve pazarcılarımızı mahvediyoruz. Bakın yarın (bugün) son gün. Turgut Manavoğlu'nda açılması mümkün değildir" dedi.

    'KANUNEN PAZARCIMIZ BİR YER AÇABİLSİN'

    Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, "Bizim kurum olarak açtırmamız da mümkün değildir. Dolayısıyla bugün bu mecliste dışardaki pazarcımız mağdur olmasın istiyorsanız geçişi olarak bir sokak veya cadde belirlemek durumundayız. Bir sonraki çarşamba kanunen pazarcımız bir yer açabilsin. Bunun da usulünü söylüyorum, bir sonraki çarşamba tekrar pazar açılabilmesi için bugün sizlerden sadece fikir yani hangi sokak, cadde olsun görüşüp meclisi kapatmamam lazım. Cuma gününe atmam gerekiyor bu meclisi. Yarın sizin önereceğiniz sokak ve cadde ile ilgili yarın sabahleyin pazar kanunun 7'nci maddesine istinaden pazar komisyonunun toplanması gerekiyor. Pazar komisyonunun raporunu yazması gerekiyor. Cuma günü de bu meclisin geçici olarak oraya pazar yeri ile ilgili komisyonu oylaması gerekiyor. Bunun dışında şu anda İmar Komisyonuna veya başka bir komisyona attık. Bir ay boyunca çarşamba pazarını kapatırsınız. Bu pazarcıyı yine sokağa dökersiniz" diye konuştu.

    İSTEDİĞİNİZ AVUKATA SORUN

    Turgut Manavoğlu pazar yerini açtırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Başkan işlek, "İstediğiniz hukukçuya, istediğiniz avukata sorun Uzunoluk mümkün değil. Manavoğlu mümkün değil tek bir çıkışımız var geçici olarak bir sokak cadde ismi vererek haftaya çarşamba günü pazarcımızın yerini açması. Ben bunu buraya koyuyorum. 10 Temmuz'dan beri düğümlene düğümlene geliyor. Anlatamıyorum, avukatımız da burada herkesin de avukatı var. Lütfen bu pazarcıyı hiç olmazsa sokak ,cadde siz belirleyin buna da biz karışmayacağız. Yarın öbür gün Ömer İşlek ve arkadaşları bizi şu cadde şu sokak söylendi demesin diye. Dolayısıyla bu madde için kanunun bana verdiği yetkiye göre şu anda ben arka tarafa geçiyorum Başkan Vekili İlhami Yıldıran'ı buraya alıyorum. Bu maddeyi beraberce görüşürsünüz" dedi ve sözü AK Parti Meclis Üyesi İlhami Yıldıran'a bıraktı.

    PAZAR GEÇİCİ OLARAK ESKİ YERİNDE

    İlhami Yıldıran başkanlığında, Korkuteli Belediye meclisi mevcut pazar yerinin idare mahkemesinin yürütmeyi durdurmasına rağmen yeniden geçici süre ile Turgut Manavoğlu yerine taşınmasına karar verdi. Pazar yerinin tekrar eski yerine taşınmasına AK Parti ve MHP'li Abdurrahman Caran'ın çekimser, MHP'nin ret, Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin verdiği evet oyları ile karar oy çokluğu kabul edildi. Mecliste ayrıca ilçe belediye iş hanı ve Turgut Manavoğlu pazar yerinin mevcut alınmış yıkım kararının iptali ile ilgili Ali Ateş ve İrfan Yılmaz imzalı ek gündem maddesi; AK Parti'nin çekimser, MHP'nin ret oyuna karşılık, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

    Belediyeye ait daha önce verilmiş olan meclis kararındaki tüm gayrimenkul satış yetkisinin iptal edilerek, satılacak olan yerler ada parsel vb. bilgileri ile meclise sunularak satış kararı alınması konusunda önerge AK Parti'nin çekimser MHP'nin ret, Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin uygundur oyları ile kabul edildi.

    Karar, meclis salonu dışında bulunan pazarcı esnafı sevindirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow