hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli meclisi borçlanmaya izin vermedi

    Korkuteli meclisi borçlanmaya izin vermedi
    expand

    Korkuteli meclisi borçlanmaya izin vermedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Belediye Meclisi, İller Bankası'ndan 6 milyon 400 bin TL kredi kullanmak isteyen Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'e yetki vermedi.
    Korkuteli Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek başkanlığında yapıldı. Toplantıda, yatırım ve cari borç ödemeleri için kullanılmak üzere, İller Bankası'ndan 6 milyon 400 bin TL gayri nakdi kredi çekilmesi ve bu işlemlerin yapılması için Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'e yetki verilmesi görüşüldü. Ara komisyona havale edilen ilgili gündem maddesi MHP'li üyelerin 'evet' oylarına rağmen AK Parti, CHP, Saadet ve İYİ Partili meclis üyelerinin 'hayır' oylarıyla kabul edilmedi. MHP meclis üyesi Abdurrahman Caran, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'in yetkilendirilmesinin uygun olacağını belirtti.
    Komisyonda gündem maddesine şerh koyan AK Parti meclis üyeleri Ogün Taş ve İsmet Senekçi ise daha önce satışa çıkarılan belediye arsalarının halkın alabileceği doğrultuda fiyatlandırılmasını isteyerek, satış olmadığı takdirde esnaf borcunun ödenmesi için kredi talebinin yeniden mecliste görüşmesini istedi.
    Saadet Partili meclis üyesi Yüksel Atmaca ve CHP'li üye Hatice Demir de "Mevcut arsaların satışının yapılmasını talep ediyoruz. Daha önce 6 milyon TL pazar yerleri, 4 milyon TL kapalı hayvan pazarı ve borsası, 2 milyon 500 bin TL araç alımı için onay verdik. Yeni bir krediyi uygun görmüyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow