hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli TOKİ kuraları çekildi

    Korkuteli TOKİ kuraları çekildi
    expand

    Korkuteli TOKİ kuraları çekildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Korkuteli'de yapılacak 228 yeni konutun kura çekimi gerçekleşti. AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, mahalle kültürünü yaşatacak, yatay mimari anlayışıyla Korkuteli'ne inşa edilecek TOKİ konutlarının ilçenin çehresini değiştireceğini söyledi.

    TOKİ tarafından ülke genelinde vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin yeni sosyal konut için başvuru süreci geçen aylarda tamamlanmış, projelerin kura çekim tarih, yer ve saatleri de belirlenmişti. Korkuteli'de yapılması planlanan konutların kura çekimi ise pazartesi günü gerçekleşti. Korkuteli TOKİ Konutları projesinde toplam 228 konuta yer veriliyor. Konutlar 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı seçenekte olacak. Projede yer alan dairelerden 160 tanesi 2+1, geri kalan 68'i ise 3+1 dairelerden oluşacak.

    AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle 'Her yıl 100 bin yeni sosyal konut' projesinin hayata geçirildiğini belirterek, bu kapsamda Korkuteli'ne inşa edilecek 228 konutun kura çekiminin gerçekleştiğini duyurdu. Kemal Sancaktar, "Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan projeyle yayla kültürünü geliştiren, mahalle konsepti ve yöresel kent dokusuna uygun, ilçe sakinleriyle esnafın iç içe olduğu, doğal çevre, altyapı, fiziki ve sosyal ihtiyaçları karşılayan 228 konutluk proje hayat geçirilecek. Yatay mimari anlayışıyla yapılacak olan konutlar, Korkuteli'mize katma değer katacak, ilçemizin çehresini değiştirecek. Şimdiden hemşehrilerimize ve güzel ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 2+1 ve 3+1 konut imkanı sunan projede asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar, TOKİ aracılığıyla yapılacak konutlara uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle sahip olabilecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow