hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de 3 mahalle 2021'de doğalgaza kavuşuyor

    Korkutelide 3 mahalle 2021de doğalgaza kavuşuyor
    expand

    Korkuteli'de 3 mahalle 2021'de doğalgaza kavuşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, 2021'de ilçedeki 3 mahallenin doğalgaz kullanmaya başlayacağını açıkladı.
    Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev ile doğalgaza ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ömer İşlek, "En önemli konumuz doğalgaz. Doğalgaz için Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun o dönemdeki AK Parti il ve ilçe başkanlarımızın gayretleriyle seçim öncesine kadarki süreçte bürokratik işlemler sürdü. Hemen seçim öncesi Enerji Bakanımız Fatih Dönmez Bey geldi ve bu konuda seçim çalışması olmadığını bu dönem içerisinde Korkuteli'ne doğalgazın kazandırılacağını tüm halkımızla paylaşmıştı. En son 13 Ağustos'ta ana boru 41 kilometrelik hattı ile ilgili ihale yapıldı. İhaleyi bir firma aldı ve ihalede 15 aylık bir süreç verildi" dedi.
    'SENEYE BU VAKİTLERDE İNŞALLAH DOĞALGAZI KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ'
    İhalenin ardından yaptıkları görüşmeler sonrası müteahhit firmanın hattı önümüzdeki eylül ayında ilçeye getireceğini aktaran Başkan İşlet, "Tabii burada Korkuteli açısından sevinmemiz gereken şu; normal prosedür içerisinde böyle bir durumda ana boru hattı gelir daha sonra ihaleye çıkılır ve dağıtım şirketi, Türkiye genelinde Enerya şirketi çalışmalarına başlar, minimum onunki de 1,5- 2 yıllık bir süreç devam eder. 6 merkez mahallemiz için söylüyorum. Tabii burada Bakan Beye bizim ricamız şöyle oldu; 'Eş zamanlı başlatabilirsek biz bu işi Korkuteli'ne 1,5- 2 yıl daha kaybetmiş olmaz' dedik. Enerya firmamızla yaptığımız görüşmelerde bizim öngörümüzün dışında sevindiren bir haber oldu. 3 mahallemize mart ayında başlıyoruz kazılara. Bu üç mahallemizde mart ayında başlayarak eylül ayında yaklaşık 16 bin kişinin kullanacağı şekilde seneye bu günlerde doğalgazımızı kullanacağız. Evlerde yanacak inşallah. Mart ayında şükürler olsun kazma, kürek başlıyorlar ve teşekkür ettik Kemal Sancaktar başkanla inceliklerinden dolayı. Biz önümüzdeki kışta değil bir sonraki kışta kullanmayı bekliyorduk. Dolayısıyla hiç olmazsa 3 mahallemiz seneye bu vakitlerde inşallah doğalgazı kullanmaya başlayacağız. 3 mahalle net olmamak şartıyla Uzunoluk, Yeni Mahalle, Aşağıpazar olacak. 2022 sonu itibarıyla bizim artık merkezde doğalgazı olmayan hiçbir sokağımız olmayacak" diye konuştu.
    Doğalgazla ilgili yaptıkları görüşmelerin ardından internet ve elektrik altyapısına ilişkin de ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını aktaran Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, önümüzdeki yıllarda bunların da çözüleceğini vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow