hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de fırınlarda yoğun mesai

    Korkutelide fırınlarda yoğun mesai
    expand

    Korkuteli'de fırınlarda yoğun mesai

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan fırınlar ekmek üretimine devam ederken, Ramazan ayı dolayısıyla da iş yoğunluğu arttı.

    Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında Korkuteli hayalet şehre döndü. Kısıtlama süresince birçok sektörden iş yeri kepenk kapatırken, kısıtlamadan muaf tutulan fırınlar ise yoğun çalışmasını sürdürdü. Fırın çalışanları çıkan sıcak ekmekleri; mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı vatandaşın ayağına kadar götürdü. İlçenin en ücra köşelerine kadar ekmek hizmeti sunan fırın çalışanlarının Ramazan ayı dolayısıyla yoğunluğu bir kat daha arttı.

    Fırıncı Murat Çil, vatandaşa hizmet etmek için ellerinden gelenini yaptıklarını belirterek, "İlçede belli noktalara gidiyoruz. Mahalle aralarında korna çalarak 'ekmek' diye sesleniyoruz. Süreçte ekmeklerimizi düzenli bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Bizi balkondan gören kimi vatandaşlar direkt sesleniyor, kimisi aşağı iniyor, kimisi de aşağı sepet gönderiyor. Ekmeği kapılarına kadar götürüyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow