hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

    Korkutelide Gaziler Günü kutlandı
    expand

    Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

    Tören kapsamında Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Onur Alpaslan, Belediye Başkan vekili Ogün Taş, Korkuteli'nde bulunan gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Şehitlik Anıtı'na İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelengi sunumu sonrası, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı. Çoban, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milleti'nin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit ya da gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

    Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu. Çelenk ve anma töreninin ardından Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Onur Alpaslan ve Belediye Başkan vekili Ogün Taş ve protokol üyeleri, gazilerle ilgilenerek sohbet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow