hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de kısıtlamaya uymayanlara ceza

    Korkutelide kısıtlamaya uymayanlara ceza
    expand

    Korkuteli'de kısıtlamaya uymayanlara ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenler polisin denetiminden kaçamadı. Polis kısıtlamayı ihlal edenlere 100 bin liraya yakın ceza uygularken, bir vatandaş ise kiraz bahçesine arı götürdüğünü söyleyerek, polisle tartıştı.
    Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğun mesai harcayan emniyet güçleri, Korkuteli ilçe merkezinde denetimleri sıklaştırdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçenin değişik yerlerinde, trafiğin yoğun olduğu noktalarda uygulama alanları oluşturdu. Sokağa çıkma kısıtlamasında trafik polisleri sürücülerin ehliyet ve kimlik kontrollerinin yanı sıra izin belgelerini incelemeye aldı. Kısıtlamayı ihlal edenlere cezai işlem uyguladı.
    'KİRAZ BAHÇEM VAR, ORAYA ARI GÖTÜRÜYORUM'
    Burdur Caddesi'nde gerçekleşen denetimlerde polis, araçları tek tek durdurarak, izin belgelerini sordu. Denetimde kimliği öğrenilemeyen bir vatandaş, "Benim kiraz bahçem var, oraya arı götürüyorum, beni durduran bekçi, 'Bu saatte ne geziyorsun, sen kimsin gibi' laflar söyledi. Benim torunum yaşındaki bekçi bana bağırarak hakarette bulunamaz. Beni sanki 500 lira ile 1000 lira idam edecekler" dedi. Bunun üzerine polis ekipleri, "Amcacığım ne olur etrafı rahatsız ediyorsun lütfen bağırma. Biz kural ve kanunları uyguluyoruz" diyerek vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı.
    Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek cezai işlem uygulanan Ömer Koç da polis ekipleriyle tartışan vatandaşa, "Tamam olabilir, biz de yedik, biz de tamir için yola gidiyorduk. Senin motorun arıza yapınca çağırdığında bizi arasan biz gelmeyecek miyiz? Bak tamir için giderken biz de ceza yedik" diye seslendi.
    Denetimlerde, polisle tartışan vatandaşla birlikte kısıtlamayı ihlal edenlere toplam 100 bin liraya yakın ceza uygulandığı öğrenildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow