hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de LGS heyecanı

    Korkutelide LGS heyecanı
    expand

    Korkuteli'de LGS heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 30 okul ve 72 salonda, 1070 öğrenci, 200 öğretmen gözetiminde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı heyecanını yaşadı.

    Korkuteli'de sınava girecekleri okul önlerine gelen öğrencilerin ilk olarak ateşleri ölçülerek, maske ve dezenfektan verildi. Daha sonra ise öğrenciler koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyarak tek tek içeriye alındı. Salgın tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturulurken, çocuklarını yalnız bırakmayan veliler ise okul bahçesine alınmadı. Öğrenciler 10.30'da biten oturumun ardından 45 dakika mola verdi. Öğrenciler maske takma koşuluyla okul içinde ve bahçesinde dolaştı.

    Okul dışında sınavdaki çocuğunu bekleyen Bayram Serik, "Heyecanlıyız, bir senedir çalıştılar, yoruldular, inşallah hepsi başarılı olur. Herkes hak ettiğini alır diye düşünüyorum. Pandemi dolayısıyla çocuğum evdeydi, çok sıkıldı ama yine de iyi çalıştı yani ipin ucunu hiç bırakmadı. İnşallah şimdi de başarılı olur" dedi.

    Ahmet Şahin, "Bütün veliler gibi biz de burada bekliyoruz. Hayırlısıyla güzel bir sonuç alırız inşallah. Çocuklarımız emek sarf etti. Zor oldu ama bakalım inşallah güzel bir netice alırız. Okullar pandemiden dolayı kapandı. Evde çalıştık, kursa da gidemedik. Kendi yağıyla kavruldu. Artık bakalım kendisini ne çıkaracak onu göreceğiz" diye konuştu.

    Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri, okul önlerinde kuş uçuşturmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız ve şube müdürleri okulları gezerek öğrencilere başarılar diledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow