hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Korkutelide Öğretmenler Günü kutlandı
    expand

    Korkuteli'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.

    Çelenk sunma törenine Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Vedat Kılınç, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

    Program Şehitler Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak tarafından çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Tak, "Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. 24 Kasım bir semboldür. İlmin, öğrenmenin anlam ve anlatımın öğüt ve kılavuzun sembolüdür. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca meyve verebilmesi için kendini feda etmesi gibi, bir öğretmen de kendisini bu anlamda feda etmektedir. Biliniz ki en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Öğretmenlik bataklık ortasında bile çiçekler yetiştirebileceğine inanan, tohumun içinde ormanı görebilendir. Öğretmenlik dünyanın en anlamlı ve onurlu mesleğidir" dedi.

    Kutlamalar sonrası Korkuteli protokolü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak'ı makamında ziyaret ederek tüm Öğretmenler Günü'nü kutladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow