hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de 'Şehitlik ve Gazilik' konferansı

    Korkutelide Şehitlik ve Gazilik konferansı
    expand

    Korkuteli'de 'Şehitlik ve Gazilik' konferansı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 'Şehitlik ve Gazilik' konulu konferans yapıldı.

    Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi konferans salonunda 'Şehitlik ve Gazilik' konulu konferans düzenledi. Konferansa Kaymakam Ömer Çimşit, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Başçavuş Seydi Özer, Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Şube Müdürü Fatih Özbay, şehit yakınları, Kıbrıs gazileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

    Konferansta İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Emre Demir tarafından sunum yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konferansta ilk önce Çanakkale Savaşlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Teşkilatını anlatan slaytlar gösterildi. Kıbrıs gazileri Mehmet Çoban, Mustafa Lökçü ve Süleyman Aslantaş, Kıbrıs Harekatı'ndaki anılarını anlattı.

    Kaymakam Ömer Çimşit, şehit ve gazilerin emaneti olan kadim vatana, onların aziz hatıralarına yakışır biçimde sahip çıkacak, devletin bekasına yönelen tehditleri gözünü kırpmadan bertaraf edebilecek nesiller yetiştirmek için her türlü çalışmaya öncülük yaptıklarını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow