hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de Seyirpark açıldı

    Korkutelide Seyirpark açıldı
    expand

    Korkuteli'de Seyirpark açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Belediyesi tarafından projelendirilen ve 103 günde tamamlanan Türkiye'nin en büyük 3 parkından birisi olan Korkuteli Seyirpark, düzenlenen törende dualarla açıldı.
    Korkuteli Belediyesi tarafından 457 bin metrekare alan üzerine kurulan Antalya'nın en büyük, Türkiye'nin ise üçüncü büyük  sosyal yaşam ve eğlence merkezi Seyirpark için açılış töreni düzenlendi. Açılışa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hilmi Durgun, başta olmak üzere protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Açılış öncesinde Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki misafirlere Seyirpark içinde yer alan alanları tek tek anlatarak gezdirdi. Daha sonra açılış törenine geçildi.
    'BİZ ENLERİN BELEDİYESİYİZ'
    Törende konuşan Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, şöyle dedi:
    "Göreve başlayalı 17 ay oldu ve önümüzdeki ay 1,5 yılımızı tamamlayacağız. Biz mazbatamızı aldıktan sonra 'hemen bir park yapalım' dedik, hızımızı gösterebilmek için. Karşıyaka Mahallesi'nde 10,5 dönümlük parkımızı 6 günde bitirdik. Bu park ilk göz ağrımız oldu. Daha sonra 17 günlük belediye başkanıyken seçim öncesi söz verdiğimiz oylara bakmayacağız, oya göre gitmeyeceğiz, ilçemizin 52 mahallesi var ve 52 haftamız var, düğün sonunda tüm mahalle muhtarlarımız toplayarak kura ile her hafta pazartesi saat 08.00'den, cuma saat 17.00'ye kadar bir mahallede çalışmak üzere kura ile mahallelerde toplam çözüm ekibimizle çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmamız 4 yıl devam edecek. Yine seçim öncesi söz verdiğimiz üzere 29 günde yüzme havuzunu, SPA merkezi ve hamamı hizmete sunduk ve şu ana kadar da 2 bin 700 çocuk burada yüzmeyi öğrendi. Büyükşehir yasasından dolayı kapanan beldelerimizi hizmete açtık. Akabinde Cumhureli projemizi hayata geçirdik. Kadınlarımız için Altuncan Hatun Kadın Merkezi'ni 35 günde ilçeye kazandırdık. 99 gün gibi bir sürede ilçe merkezinde Kanal Korkuteli projemizi hayata geçirdik ve 7'den 70'e herkesin hizmetine sunduk. Hayvancılığın başkenti olarak bilinen Korkuteli'nde 100 günde hayvan pazarı ve borsasını ilçeye kazandırdık. Gençlerimiz için baraj altında 13 günde evlilik parkını hizmete sunduk. Ve Seyirpark 103 günde tamamlanan Türkiye'nin en büyük 3 parkından birisi olan Korkuteli Seyirpark ilçeye kazandırdık. Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, çocuklarımızın, gençlerimizim yaşlılarımızın kullandığı her ne varsa artık bunları ilçemize kazandıracağız. Son dakika müjdesi buraya gelmeden 2 saat önce bakanımız aradı ve 'Arasta projemizin kentsel dönüşüm imzası bitti' dedi. Biz enlerin belediyesiyiz."
    'KORKUTELİ, MARKA ŞEHİR OLMA YOLCULUĞUNDA ÖNDERLİK YAPACAK'
    Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Son 20 yıldır dünyada artık şehirler yarışıyor. Şehirler kendi ismiyle öne çıkıp, marka olmaya gayret ediyor. Bunu da başaran birçok şehir de var dünyada. Bunu şehir olabilmek, Antalya olarak dünya şehri olabilmek, dünya markası olabilmek bizim için çok zor değil. Hele hele böyle başkanlar varken hiç zor değil. Çünkü Antalya, İstanbul'dan sonra dünyada en çok bilinen Türkiye Cumhuriyeti'nin turizm şehri. Bu güzel şehir, bu turizmin başkentini dünyada tanınır bilinir şehir haline getirmemiz için bu şehirde yaşayan insanların, bu şehre gelecek insanların deniz ve güneşin dışında başka aktivitelerde bulunabileceğini, tüm sosyal, kültürel spor aktiviteleri giderebileceğini, şehrin yolundan yeşil alanından kişi başına düşen yeşil alanından birçok aktivitesinden dünya sıralamasında üst sıralara çıkabilecek alt yapı donanımlara ihtiyacı var. Görülüyor ki Korkuteli Antalya'nın bu marka şehir olma yolculuğunda önderlik yapacak gibi duruyor. Ben bu örnek projeleri hayata geçiren çok hızlı bir şekilde hayat geçiren başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.
    Program sonrası Seyirpark, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nın duası eşliğinde kurdelesi kesilerek açıldı.
    'Herkes burada ya sen neredesin?' sloganıyla 7'den 77'ye herkesin kendinden bir şey bulacağı Seyirpark projesinin sadece Korkuteli'nin değil bölgenin de cazibe merkezi olması bekleniyor. Seyir Terası, 1200 kişilik amfi tiyatro, gerçek savaş alanlı paintball sahası, gençler için survivor parkuru, gençler ve kendini genç hissedenler için macera parkı, çocuklar için macera ve oyun parkı, Antalya'nın en iyi ve en büyük go-kart pisti, karavan kamp alanı, çadır kamp alanı, 2500 metrekare padok alanlı at çiftliği, ATV ve UTV safarileri, kahvaltı alanları, 3200 kişilik mesire ve piknik alanı, trekking yolları ve Antalya'nın en iyi et restoranıyla proje içerisinde neredeyse yok yok.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow