hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'deki STK'lardan Erbaş'a destek

    Korkutelideki STKlardan Erbaşa destek
    expand

    Korkuteli'deki STK'lardan Erbaş'a destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ'deki sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklamasıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek verdiler.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, Korkuteli'deki STK temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla tam destek verdi. Basın açıklamasına Türkiye Diyanet Sen Vakfı, Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Diyanet Sen, Büro Memur Sen, Ben Bir Sen, Toç Bir Sen, Birlik Haber Sen, Korkuteli Şoförler Odası ve İHH İnsani Yardım Vakfı, Ülkü Ocakları, İnsan ve Medeniyet Harekatı, Anadolu Gençlik Derneği, KORİMDER, Korkuteli Elektrikçiler Odası, Korkuteli Ziraat Odası ve Türkiye Gençlik Vakfı temsilcileri katıldı.

    Ortak açıklamayı Korkuteli Memur-Sen Konfederasyonu ve İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Şaban Dişli yaptı. Dişli, "Ahlaki değerlerimizin yerlerde sürüklendiği, bir nebze değerlerimizin ayağa kaldırılmaya çalışıldığı şu sıkıntılı dönemimizde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde yapmış olduğu konuşmayı beğenmeyen güya hak adalet dağıttığını iddia eden ama zulüm odağı ve ocağı olmaktan da geri durmayan Ankara Barosu'nu lanetle kınıyoruz" dedi.

    Şaban Dişli, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

    "Başkanımız yaptığı konuşmada. 'Ey insanlar. İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi 'zina' olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim' demişti. Bu kadar munis, edepli, kibar bir uyarıdan bile gocunan, beğenmeyen bu yüzkarası kurum, kendi karalığını unutup güzide bir kurumumuz başkanına karşı suç duyurusunda bulunma cüretini ve edepsizliğini göstermiştir. Bu baro şunu bilmelidir ki Allah'ın emir ve yasaklarına karşı engel olmaya çalışan, dil uzatan hakaret eden kim varsa karşısında bizi bulur. Buradan bütün yetkili savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca bireysel şikayetlerini de yapmaları için vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bizler Korkuteli Sivil Toplum Kuruluşları olarak dinimize, inancımıza, örfümüze, adetlerimize, insanlık anlayışımıza tamamen zıt olan bu ahlaksız anlayışı eleştiren Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın yanında ve arkasındayız. Onun yapmış olduğu bu açıklamayı sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuşmayla ilgili suç duyurusunda bulunan Ankara Barosunu kınıyoruz. Zalimlerin bir gün nasıl bir inkılap ile yıkılacaklarını hepimiz göreceğiz inşallah."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow