hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkutelili kütüphaneye ilgi gösterdi

    Korkutelili kütüphaneye ilgi gösterdi
    expand

    Korkutelili kütüphaneye ilgi gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ'de geçen yıl Halk Kütüphanesi'nde 13 bin 470 kişi kitap okudu, 14 bin 753 okuyucu ödünç kitap aldı ve 7 bin 70 kişi de internetten yararlandı.

    Korkuteli Halk Kütüphanesi 1 Ocak- 31 Aralık 2019 istatistik verilerini açıkladı. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, çok dilli ve diğer diller olmak üzere 234'ü yabancı 17 bin 875 kitabın bulunduğu kütüphanede 13 bin 470 kişinin kitap okuduğu, 14 bin 753 okuyucunun ödünç kitap aldığı, 7 bin 70 kişinin de internetten yararlandığını belirtildi.

    Halk kütüphanesinde 20 bilgisayarda internet servisi verilirken, bu hizmetin ücretsiz olduğu kaydedildi. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin ders çalışabileceği sessiz bir ortam sunan Halk Kütüphanesi hafta içi mesai saatlerinde, cumartesi günleri ise 10.00 ile 15.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

    Halk Kütüphanesi sorumlusu Nihal Yıldız, öğrenci ve vatandaşların kütüphanelere olan ilgisinin artmaya başladığını belirtti. Her yaş grubundan insanların okuma salonu ve etkinlik alanından faydalandığını kaydeden Yıldız, "Öğrenciler kütüphanemizi ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak, aynı zamanda da vaktini değerlendirmek için kullanıyor. Ödünç kitap alanların çoğunluğunu evli fertler oluşturuyor. Kütüphanemiz yenilenen yüzü ve çocuk bölümüyle pırıl pırıl bir mekan haline getirildi" dedi.

    Kütüphane kültürünün çok önemli olduğunu ve okuyucuların özellikle ziyaret etmesini istediklerini vurgulayan Nihal Yıldız, "Kütüphanemize kitaplarımız Bakanlığımız Kütüphane Yayınları Genel Müdürlüğü tarafından gönderiliyor. Kitaplarımız 10 konu başlığı altında toplanmaktadır. Teknik işlemler yapıldıktan sonra raflara yerleştiriliyor. Kitaplarımız genelde güncel yayınlardan seçilip, gönderiliyor. Korkuteli halkından 7'den 77'ye herkese hizmet veriyoruz. Her yaşa uygun kaynaklarımız bulunmaktadır. Özellikle süreli yayınlar dediğimiz güncel dergilerimiz vardır ve okuyucularımızın hizmetine sunuyoruz. Okumak isteyen tüm okuyucularımızı bekliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow