hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkutelili muhtarlardan ASAT'a dilekçe

    Korkutelili muhtarlardan ASATa dilekçe
    expand

    Korkutelili muhtarlardan ASAT'a dilekçe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde muhtarlar, ASAT'ın su metreküp fiyatlarına yaptığı zamma ilişkin dilekçe vererek, yeniden düzenleme istedi.
    Korkuteli Muhtarlar Derneği ve Kiremitli Mahalle Muhtarı Osman Küçükkarasucu öncülüğündeki mahalle muhtarları, ASAT Genel Kurulunun almış olduğu karar ile yürürlüğe giren su metreküp fiyatlarına yapılan zammın çok yüksek olduğu gerekçesiyle ASAT Korkuteli Şube Müdürü Melih Astarcıoğlu'na dilekçe verdi. Dilekçede bahçe abonelerine itiraz etmediklerini belirten muhtarlar, ancak 15 ton belirtilen mesken abonelerinin 25 tondan sonra Antalya merkez fiyatından fiyatlandırılması talebinde bulundu.
    Osman Küçükkarasucu, "Verdiğimiz dilekçe Antalya'da ASAT'ın almış olduğu kararla ilgilidir. Su fiyatlarını fahiş artışı ile ilgili. Bizim köylerimizin yüzde 80'i hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Bir hayvan günde ortalama 70 litre su içiyor. Bununla ilgili malumunuz 40-50 hayvanı olan vatandaşımız var. Bunlarla ilgili olarak biz düzenlemenin değişmesini istiyoruz. Muhtarlarımızla toplu olarak bu konu hakkında dilekçe vermeye geldik. Melih Bey'in de bu konuda gereğini yapacağına inanıyoruz" dedi.
    Muhtarların dilekçelerini teslim alarak, isteklerini dinleyen Korkuteli ASAT Şube Müdürü Melih Astarcıoğlu da "Biliyorsunuz en çok değerli muhtarlarımız bu konudan muzdarip oluyor, yaz döneminde özellikle bağ, bahçe sulamalarından dolayı ve ciddi su israfından. Maalesef Korkuteli'nde birçok mahallemiz yer altı sularımızdan besleniyor. Ve yer altı sularımızda yıldan yıla ciddi düşüşler var. Özellikle bu, su israfının önüne geçmek amacıyla yapılmış bir uygulama" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow