hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'nde 'Kadına yönelik şiddet'e yönelik farkındalık etkinliği

    Korkutelinde Kadına yönelik şiddete yönelik farkındalık etkinliği
    expand

    Korkuteli'nde 'Kadına yönelik şiddet'e yönelik farkındalık etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ,(DHA) - KORKUTELİ Cumhuriyet Gülhizar-Osman Sarıca Ortaokulu-İmam Hatip Ortaokulu'nda, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım 1999 tarihinde, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan etti. Bu günde farkındalığı artırmak adına Korkuteli Cumhuriyet Gülhizar-Osman Sarıca Ortaokulu- İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında öncelikle sınıflarda öğrencilere kadına şiddetle mücadele konulu video izletilerek bilgilendirme yapıldı. Sonrasında kadına şiddetle mücadelenin sembol rengi olan turuncu renkli balonlarla ve 'kadına el kal-ka-maz' pankartı ile okul bahçesinde farkındalık alanı oluşturuldu. Okulun öğrencileri, kadın ve kadına şiddet konularında slogan, özlü söz, haber, ayet, hadis, düşünce, görüş ve önerilerini kağıtlara yazarak farkındalık alanında sergiledi.

    Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar, "Kanayan yaramız olan kadına yönelik şiddete dikkat çekip ve mücadeleye destek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow