hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kosova- Prizren İslam Birliği üyeleri Korkuteli'de

    Kosova- Prizren İslam Birliği üyeleri Korkutelide
    expand

    Kosova- Prizren İslam Birliği üyeleri Korkuteli'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- DİYANET İşleri Başkanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kosova İslam Birliği Meclis Başkanı ve üyeleri Antalya İl Müftülüğünü ve ardından Korkuteli'ni ziyaret etti.
    Kosova'dan Korkuteli'ne gelen Kosova- Prizren İslam Birliği üyeleri ve Prizren Müftülüğü din görevlileri, Korkuteli'nde Antalya İl Müftülüğü murakıbı Nurettin Uğurlu tarafından ağırlandı. Prizren İslam Birliği Kurulu Başkanı- Müftü Besim Berisha, "Her yıl Türkiye'nin değişik illerindeki müftülüklerini ziyaret ediyoruz. Bu yıl da Antalya'yı seçtik. Burada müftülük personelleriyle tanışarak bizde olan eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Gittiğimizde de var olan projelerimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
    İl Müftülüğü murakıbı Nurettin Uğurlu da kardeş ülke Kosova'dan gelen heyeti ilk olarak Antalya'da daha sonra  Korkuteli'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu vurguladı. Görüşmede iki ülke arasında yürütülen din eğitimi faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Uğurlu, Kosova'daki müftülük ve camilerde işbirliği içerisinde ortak çalışmalara imza atmaya hazır olduklarını, din görevlilerini misafir etmenin kendileri için şeref olduğunu söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow