hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ovada arpa hasadı başladı

    Ovada arpa hasadı başladı
    expand

    Ovada arpa hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesine bağlı ova mahallelerinde biçerdöverler tarlaya girmeye başladı. Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, tarımsal alanlarda bu yılın ilk arpa hasadına başlandığını belirterek, "Rekolte çok güzel, gözetimler ve incelemelerle hasatlar devam ediyor" dedi.

    Korkuteli'ne bağlı ova mahallelerde yılın ilk arpa hasadı başladı. Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, bu yıl arpa hasadında dekara ortalama 300 ila 400 kilogram mahsul alındığını belirterek, "Rekolte olarak çok güzel ve bu bakımdan mahsul gayet iyi durumdadır. Süneyle ilgili çalışmalar yaptık, tedbirlerimizi aldık. Sonuç olarak verim çok iyi oldu" dedi.

    Biçerdöver sahiplerine uyarıda bulunan Büyükçetin, "Biçerdöver sahipleri, hasat sezonundan önce, biçerdöverlerini tekniğine uygun şekilde bakım ve ayarlarını yaptırarak, hasada hazır hale getirdi. Biçerdöver sahipleri, biçerdöverlerini operatör belgesi olmayan sürücülere kullandırmayacak. Biçerdöver operatör belgesi olmayan sürücüler, biçerdöverle ürün hasadı yapmayacak. Hasat esnasında ürün sahibi, tarlasının başında bulunacak, kayıpları sık sık kontrol edecek, kayıp tespit ettiğinde operatörü uyaracak, bu uyarıya uymayan operatörü en yakın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirecektir" diye konuştu.

    Anız yakmama konusunda da uyarılarda bulunan Büyükçetin, "Yakılması doğaya zararlıdır. Yararlı böcekleri öldürüyor. Ne kadar zararlı böcek varsa o kadar da yararlı böcek vardır. Anız yakıldığı zaman yararlı zararlı bütün böcekler ölüyor. Dolayısıyla bu doğanın dengesi açısından da kötü oluyor. Atmosfere de zarar vererek hava kirliliğine neden oluyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow