hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Peynir yapımı kursu

    Peynir yapımı kursu
    expand

    Peynir yapımı kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik beyaz peynir yapım kursu açıldı.

    Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü teknik personellerince Karataş Mahallesinde kadın çiftçileri yönelik beyaz peynir yapımı konusunda eğitim verildi. Peynir üretim kursunda ayrıca beyaz peynir ve çeşitleri üretimi uygulamalı olarak anlatıldı. Kursiyerlere ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, sütün işlemeye kabulü, sütün işlemeye hazırlanması, personel hijyeni, işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon, gıdalarda ambalaj kontrolü, gıda ambalajlarında etiket ve işaretleme kontrolü, gıdalarda depo ve sevkiyat kontrolleri, gıda kalite karakteristikleri konularında da eğitim verildi.

    Tarım ve Orman ilçe Müdürü Selda Sert, kurum olarak en önemli görevlerinden birinin eğitim vermek olduğunu söyledi. Amaçlarının kırsalda yaşayan insanların ürün çeşitliliğini artırarak, katma değeri daha yüksek ürünler elde etmelerini sağlamak, gelir ve refah seviyelerini yükseltmek olduğunu anlatan Sert, "Aldığınız bu eğitimler aile bütçenize katkı sağladığı gibi aynı zamanda bakanlığımız tarafından yürütülen hibe programlarında size avantaj sağlayacaktır" dedi.

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow