hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sancaktar: Kongreler 10 Ocak'ta başlayacak

    Sancaktar: Kongreler 10 Ocakta başlayacak
    expand

    Sancaktar: Kongreler 10 Ocak'ta başlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- AK PARTİ Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Kongre takvimi açıklandı. Buna göre ilçe kongrelerimiz 10 Ocak tarihinde başlayacak ve mayıs ayı içerisine kadar devam edecek. Ancak Korkuteli ilçe kongresinin tarihi ve diğer ilçelerin tarihi net olarak belirlenmiş değil" dedi.

    AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, geçen gün Antalya'da gerçekleşen AK Parti İlçe Başkanları Toplantısı ve kongre süreciyle ilgili açıklama yaptı. Kemal Sancaktar, "Geçen hafta İl Başkanımız İbrahim Ethem Taş başkanlığında bir toplantı gerçekleşti. Yapılan toplantıda rutin konular dışında kongre süreciyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Kongre takvimi açıklandı. Buna göre ilçe kongrelerimiz 10 Ocak tarihinde başlayacak ve mayıs ayı içerisine kadar devam edecek. Ancak Korkuteli ilçe kongresinin tarihi ve diğer ilçelerin tarihi net olarak belirlenmiş değil. Bunun dışında kongrelerin içeriği hakkında da detaylı bir bilgimiz henüz yok. Özellikle tek adaylı kongre mi, yoksa çok adaylı kongre mi olacağı soruluyor. Bu konuda henüz bize iletilen net bir bilgi yok, resmi anlamda bir şey de yok" dedi.

    Kendisinin yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Ben şu an zaten AK Parti'nin yeni ilçe başkanıyım. Bizim bir genel merkezimiz var, il teşkilatımız var. Elbette bu konuda gerekli istişareler yapılacaktır. Ben genel merkezimize ve il başkanlığımıza bağlı bir ilçe başkanıyım. Henüz bu konuda net bir açıklama yapmak için çok erken. Elbette yapacağımız çok iş var. Bana genel merkezimiz Erkan Kandemir başkanımız başta olmak üzere, il başkanımız ilçe başkanlığı görevini tebliğ etti. Seçime 17 gün kala, bana kongreye kadar bu görev verildi. Benim hedefim partimizin kongre günü sabahına kadar, partiyi, en iyi ve en güzel şekilde kongreye götürmek. Bana görev verilirse aday olurum. Ama 'tamam' derlerse de çekilirim. Bunu başkaları gibi siyaseten söylemiyorum. Adaylık konusundaki düşüncem de tamamen partimle olan istişarelerime bağlı olarak netlik kazanacaktır" diye konuştu.

    Şu an MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve teşkilatıyla çok güzel bir uyum içerisinde olduklarını vurgulayan Kemal Sancaktar, şöyle dedi:

    "Belediye Başkanımız Ömer Niyazi İşlek ile çok güzel bir uyum yakaladık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir partinin kendi belediye başkanı ile zor sağlayabileceği uyumu biz Ömer Başkan ile sağlamış bulunuyoruz. İki ayrı teşkilat, iki ayı sistem, iki ayrı genel merkeze rağmen Ömer Başkan her iki tarafla da çok iyi bir uyum sağladı. Bizler de ona engel değil, destek olabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow