hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekstil sektörüne ara eleman yetiştiriyorlar

    Tekstil sektörüne ara eleman yetiştiriyorlar
    expand

    Tekstil sektörüne ara eleman yetiştiriyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı ile tekstil sektörüne ara eleman yetiştiriliyor.
    Antalya'da sadece 2 okulda kalan bölüm kısa sürede hayata atılmak isteyen ya da modaya ilgi duyan öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Bu alana gelen öğrencilere bir ürünün sıfırdan başlayıp paketlenmesine kadar geçen süreç uygulamalı olarak anlatılıyor. Mezun olduklarında iş yeri açma belgesi ve diploma verilen öğrencilere iş güvenliği dersiyle de çalışma esnasında kendi güvenliklerini nasıl sağlayabilecekleri öğretiliyor.
    Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Şefi Azime Aksarı ve Moda Tasarım Teknolojileri Alan Öğretmeni Cazibe Bayar Doğan, "Bu bölümde 20 öğrencimiz var. Antalya'da bu alan sadece 2 yerde kaldı. Biz bu alanın devam ettirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz hep köyden gelenler. Bu meslek bir kadın için sonuna kadar geçerliliği olan bir meslek. Mezun olan öğrencimiz iş yeri açmasa bile evine bir makine alıp, komşusunun pantolonunu daraltıp, boynunu kısaltsa bile para kazanır. Biz Korkuteli'ne bu alanı mutlaka devam ettirmemiz gerekiyor" dediler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow