hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasağa uymayan yaşlılara uyarı

    Yasağa uymayan yaşlılara uyarı
    expand

    Yasağa uymayan yaşlılara uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişilerin dışarı çıkma yasağı ülke genelinde uygulanmaya başladı. Korkuteli'nde yasağa rağmen sokağa çıkan 38 vatandaşa, zabıta ve polis ekipleri tarafından uyarıda bulunuldu.

    İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların dışarı çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından Korkuteli'nde Kaymakam Ömer Çimşit'in talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Korkuteli Belediyesi başta olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar geniş çaplı çalışmalar başlattı. Halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde tedbir ve güvenlik amaçlı denetimler yapıldı.

    Polis ilçe merkezi ve mahalle aralarında 65 yaş üstü vatandaşların kimlik kontrolünü yaparken zabıta ekipleri de 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uyarılar yaptı ve ilk defa olduğu için ihtarname yazarak evlerine gönderdi. Evlerinden çıkamayan vatandaşların market alışverişlerini de yapan ekipler, daha sonra evlerine teslim ediyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow