hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronada uyuşturucu bilançosu

    Koronada uyuşturucu bilançosu
    expand

    Koronada uyuşturucu bilançosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında salgınla ilgili tedbirlerde görev alırken diğer taraftan da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıs ve gruplarla mücadeleye devam ediyor. Son iki ayda 114 kişi yakalanırken, bunlardan 41'i tutuklandı, 10 kilogram eroin ve 2 kilogram esrar ele geçirildi.

    Antalya Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede görev alırken bir yandan da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu operasyonlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mart ayından bu güne kadar 2 ay boyunca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, şehirlerarası otobüs terminalinde, Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka mahalleleri ile kentin diğer riskli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama' suçundan 74 olayda 114 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 41'i tutuklandı. 'Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak' suçundan da 204 kişi hakkında işlem yapıldı.

    Operasyonlarda; 10 kilo 749 gram eroin, 2 kilo 702 gram esrar, 28 kilo 980 gram skunk esrar, 66 gram sentetik kannabinoid, 530 gram kokain, 344 gram metamfetamin, 401 kök kenevir bitkisi, 90 adet sentetik ecza, 28 bin 515 adet ecstasy hap, 15 hassas terazi, 2 av tüfeği ve 4 fişek, 8 tabanca ve 130 mermi, 123 bin 525 lira para ele geçirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow